Afbeelding
Stichting Hart voor Oost-Europa

Stichting Hart voor Oost-Europa zamelt kinderschoenen in

17 mei 2022 om 09:34 Maatschappelijk

NIJKERK Stichting Hart voor Oost-Europa, opgericht in Nijkerk, zamelt schoenen in voor kinderen in Oekraïne. De stichting zet zich onder meer in voor een kindertehuis in L’viv met tweehonderd weeskinderen. Deze kinderen zijn naar een veiligere plek gebracht vanuit het Oosten naar het Westen van Oekraïne. Ze zijn op de vlucht vertrokken in de winter, met snowboots en winterjassen. Nu de zomer aanbreekt wil de stichting tweehonderd schoenen voor de zomer inzamelen voor hen. 

De stichting is op zoek naar goede, schone, fris ruikende schoenen zonder vlekken, voor jongens en meisjes, in maat 19 tot en met 34 (leeftijd 1 tot 7 jaar). Schoenen kunnen op dertien locaties worden ingeleverd in Nijkerk, Zwartebroek, Zeewolde, Almere, Dronten en Terschuur. Deze locaties zijn hier te vinden. Van 13 tot en met 27 mei staan op deze locaties blauwe containers waar de schoenen in mogen. De ingezamelde schoenen worden naar één punt gebracht waar ze direct worden gesorteerd en op transport gaan naar Oekraïne.

Doneren kan ook, want van het geld dat binnenkomt worden schoenen en andere hulpmiddelen voor de kinderen in het kindertehuis in L’viv gekocht. Donaties kunnen worden overgemaakt naar: NL71RABO0354635433  t.n.v. STICHTING HART VOOR OOST-EUROPA.

Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie