Afbeelding
Google Maps

Oekraïense vluchtelingen verhuizen naar EuroParcs Bad Hulckesteijn

3 mei 2022 om 12:07 Maatschappelijk

NIJKERK Dinsdag zijn de 51 vluchtelingen die in hotel de Roode Schuur verbleven verhuisd naar Bad Hulckesteijn. De huisjes waar de Oekraïense vluchtelingen tijdelijk kunnen verblijven voorzien in de behoefte aan opvang voor de middellange termijn.

Burgemeester Renkema: ,,Een crisis zoals deze vraagt om compassie en solidariteit. We zijn heel blij dat de groep vluchtelingen vanaf 23 maart goed is opgevangen in Hotel de Roode Schuur. Om de opvang ook voor de iets langere termijn mogelijk te maken worden de mensen uit Oekraïne nu ondergebracht op Bad Hulckesteijn.“

Het is nog niet bekend hoelang en hoeveel vluchtelingen hulp nodig hebben. Door de toestroom van vluchtelingen door de oorlog in Oekraïne, is een noodsituatie ontstaan. Aangezien er een tekort is aan tijdelijke opvangplekken, maakt de landelijke overheid het mogelijk om soepeler met regels om te gaan, bijvoorbeeld voor het verblijf op een vakantiepark. De gemeente Nijkerk is daar blij mee omdat dat ruimte geeft om mensen op de vlucht op een passende manier op te vangen en te ondersteunen. Ook geeft de verhuizing naar Bad Hulckesteijn de vluchtelingen de gelegenheid hun dagelijks leven meer zelf in te richten.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie