Bert de Graaf.
Bert de Graaf. Arjen Gerritsma

Zes inwoners van de gemeente Nijkerk koninklijk onderscheiden

26 april 2022 om 13:00 Maatschappelijk

NIJKERK Aan zes inwoners van de gemeente Nijkerk is ter gelegenheid van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning bij Koninklijk Besluit dinsdag een Koninklijke onderscheiding toegekend.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw G.J.M.J. Jonker-Willems (Truus, 72 jaar) wonende te Nijkerk
Mevrouw Jonker (zelf blind) zet zich al meer dan 20 jaar in voor (blinde en slechtziende) asielzoekers. Zij biedt indien nodig tijdelijk onderdak en helpt bij diverse procedures. Zij heeft de Stichting Fakkel 2000 opgericht, die hulp biedt aan blinden en slechtzienden in Kameroen. Zij zamelt kleding en materialen in en zorgt voor de verzending naar Kameroen. Regelmatig reist zij ook zelf naar Kameroen om te controleren dat alle hulp goed terecht komt. Dankzij deze stichting zijn inmiddels twee onderwijsgebouwen gerealiseerd en is een derde in aanbouw. Zij schreef twee boeken: Zie je alleen met je ogen? (deel 1 en 2) en schrijft regelmatig brieven naar dagbladen en de Tweede Kamer over het vluchtelingenbeleid.


Truus Jonker-Willems. Foto: Arjen Gerritsma.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer G.C. Tijmense (Gerard/76 jaar), wonende te Nijkerk
De heer Tijmense is ongeveer van 1980 tot 1990 actief geweest voor Handbalvereniging Voice als coach en heeft geholpen bij de ontwikkeling en bouw van het clubgebouw. Sinds 1995 is hij actief voor Tennisvereniging Sparta Nijkerk. Hij was bestuurslid van 1998 tot en met 2019, voorzitter van de Technische Commissie en, tot op heden, lid van de Onderhoudscommissie. Sinds 2019 is hij bestuurslid van VvE de Bloesemgaarde als technische man.


Gerard Tijmense. Foto: Arjen Gerritsma.

De heer G. van den Hoorn (Gijs/75 jaar) wonende te Hoevelaken
De heer Van den Hoorn is sinds de oprichting in 1995 actief voor Biljartclub Hoevelaken. Hij verzorgt de vrije training op zaterdagmiddag en is verantwoordelijk voor de bar. Sinds 2005 is hij actief voor de Rommelmarkt van de Hervormde Gemeente Hoevelaken.


Gijs van den Hoorn. Foto: Arjen Gerritsma.

De heer G.S. de Graaf (Bert/66 jaar), wonende te Nijkerk
De heer De Graaf was van 1985 tot 1995 bestuurslid van Wijkvereniging Paasbos, waar hij o.a. de alcoholvrije disco-avonden voor de jeugd tot 16 jaar begeleidde. Van 1998 tot 2009 was hij coach en begeleider van diverse jeugdteams van de Nijkerkse Hockey Club. Van 2000 tot 2006 was hij raadslid. Sinds 2016 is hij lid van de Ledenraad van de Rabobank Randmeren, voorzitter van UVV Nijkerk en vrijwilliger bij Careander.  


Bert de Graaf. Foto: Arjen Gerritsma.

Mevrouw A. van den Brink-van Steensel (Annet/75 jaar), wonende te Nijkerk
Mevrouw Van den Brink is sinds 1974 actief voor de Hervormde Gemeente Nijkerk. Zij was o.a. leidster van meisjesclub ‘Nathanja’, presidente van Vrouwenvereniging ‘Lydia’ en oprichter/coördinator van de Diakonale Hulpdienst. Voor de VoorElkaar Vakantieweken was zij van 1991 tot 2010 gastvrouw en vrijwilliger. Nu is zij ook nog actief als vrijwilliger bij Amaris Arkemheen, Woonzorgcentrum De Pol en Christenen voor Israël.


Annet van den Brink-van Steensel. Foto: Arjen Gerritsma.

De heer H. van den Brink (Henk/ 79 jaar), wonende te Nijkerk
De heer Van den Brink is sinds 1977 actief binnen de Hervormde Gemeente Nijkerk als collectant, bestuurslid van de collectantenvereniging, lid van de Zendingscommissie en als hulpkoster. Verder is hij sinds 2002/2003 op vrijwillige basis actief voor de Stichting Kom Over en Help, Christenen voor Israël, Sparta Kringloopwinkel en als torenbeheerder van de mooiste toren van Nederland.


Henk en Annet van den Brink. Foto: Arjen Gerritsma.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie