Afbeelding
Harry Koelewijn
video

Oekraïense vluchtelingen aangekomen bij hotel De Roode Schuur

23 maart 2022 om 13:05 Maatschappelijk

NIJKERK De eerste 31 vluchtelingen uit Oekraïne zijn woensdagmiddag aangekomen bij hotel De Roode Schuur in Nijkerk. De bus met vluchtelingen kwam na het middaguur aan. In eerste instantie zouden 52 mensen worden opgevangen, maar een deel van de groep zal in een opvanglocatie in Duitsland worden ondergebracht.  

De groep vluchtelingen kwam vanuit Doorwerth, waar ze drie dagen verbleven. Bij het ontvangst in Nijkerk waren burgemeester Gerard Renkema en Arjan van de Pol van De Roode Schuur aanwezig. In het Nijkerkse hotel worden de mensen ingeschreven, krijgen ze eten aangeboden en kunnen ze gebruik maken van de faciliteiten, zo liet Van de Pol weten. 

OPVANGPLEKKEN Hotel De Roode Schuur is de eerste opvanglocatie in de gemeente Nijkerk. Het gaat om tijdelijke opvang. De 25 veiligheidsregio’s in Nederland moeten elk zorgen voor 2.000 opvangplekken. De gemeente Nijkerk draagt haar steentje bij binnen de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Hierin werken 15 gemeenten samen. De VGGM coördineert de (grootschalige) opvang in onze regio en de verdeling over de locaties in de gemeenten. 

HULP ,,Veel mensen benaderen ons omdat ze spullen willen aanbieden of zich als vrijwilliger willen inzetten. Dat is hartverwarmend. Maar we vragen u om deze hulp niet bij hotel De Roode Schuur aan te bieden", zei burgemeester Gerard Renkema eerder al. ,,De vluchtelingen die hier verblijven, komen uit een oorlog. Zij zoeken rust en zekerheid. Ze maken zich zorgen om hun land en hoe het met achtergebleven familie en vrienden gaat. Op www.nijkerk.eu staat hoe u wel kunt helpen.”

Voor de opvang van vluchtelingen in huis verwijst de gemeente Nijkerk door naar Vluchtelingenwerk Nederland.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie