Video

Niekarkse wortelen voor Oekraïne in samenwerkende supermarkten

17 maart 2022 om 10:30 Maatschappelijk

NIJKERK Een bijzondere samenwerking tussen lokale agrarisch ondernemers en de drie supermarktondernemers Bouke van der Wal, Rob Veltink en Gerard van den Tweel voor Oekraïne. Gezamenlijk krijgen de Nijkerkse Boni (Wheemplein), Jumbo en AH bijna duizend kilo wortelen vers van het land geleverd. De penen worden verpakt in zakken van 3 kilo ter waarde van 5 euro. De gehele opbrengst gaat naar de hulp voor Oekraïne.

Zowel Van den Tweel, Van der Wal en Veltink menen dat de samenwerking tussen de ondernemers in Nijkerk, naast soms een tikje kritisch, altijd al goed en constructief te noemen is, ,,Maar deze situatie laat zien dat we graag ergens samen de schouders onder zetten. Dat we dit met lokale agrarisch ondernemers kunnen doen, laat zien dat we eensgezind met boerenbedrijven door één deur kunnen.”

,,Het lijkt ons onzinnig om uit te leggen waarom steun in Oekraïne nodig is, maar het uitdragen dat we gezamenlijk onze steun betuigen kan motiveren om iedereen zijn of haar steentje bij te dragen.” 

WINKELS De wortelen liggen vanaf vrijdagmiddag in de winkels. Ze zijn bewust ongewassen, omdat dit de versheid en houdbaarheid sterk verbetert.

Steunt ons werk en word ook abonnee!
Al ruim 50 jaar brengt de Stad Nijkerk het laatste nieuws in de gemeente Nijkerk. In de vorm van artikelen, interviews en achtergrondverhalen, wekelijks op papier, en natuurlijk dagelijks online op www.stadnijkerk.nl.

Lokaal nieuws is waardevol, maar niet gratis. Draag uw lokale redactie ook een warm hart toe en help ons alstublieft om die verhalen te blijven maken. Word premiumabonnee, tijdelijk al vanaf 0,85 euro per week! Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie