Afbeelding
Kees van den Heuvel

AED hangt op de gevel van Albert Heijn Nijkerk

15 september 2020 om 08:59 Maatschappelijk

NIJKERK Aan de gevel van de Albert Heijn Nijkerk op de Frieswijkstraat is vrijdagavond 11 september een AED (defibrillator) officieel in gebruik genomen. Deze AED en kast zijn tot stand gekomen door Gerard van den Tweel.

Kees van den Heuvel

Na de metamorfose van de Albert Heijn is besloten dat de AED buiten aan de gevel mocht komen te hangen ten bate van de omgeving. Eind juli werd de kast geïnstalleerd en de AED erin opgehangen. Een week later werd de eerste oproep al ontvangen en inmiddels is ook een tweede persoon gered dankzij het apparaat. Met deze AED is er weer één van de witte vlekken opgevuld binnen de gemeente Nijkerk. Door openbare AED’s komt hulp bij een hartstilstand sneller op gang. Dit is van levensbelang.

De AED Stichting Nijkerk-Hoevelaken is in samenwerking met de gemeente Nijkerk hard aan het werk om alle witte vlekken (plaatsen waar nog geen AED in de buurt is) in te vullen. Dankzij de schenking van Gerard van den Tweel is er weer een wijk Hartveilig. Bent U in het bezit van een geldig reanimatie diploma? Meld U dan aan als burger hulpverlener. Download de app van HartslagNu en registreer uzelf. SAMEN voor een Hartveilige gemeente!

Voor informatie en vragen kan contact opgenomen worden met AED Stichting Nijkerk-Hoevelaken via info@aedstichtingnijkerkhoevelaken.nl.

advertentie
advertentie