Opruimen
Opruimen Xander Ruler

Nijkerkse jongeren maken ontmoetingsplekken schoon

29 mei 2020 om 13:50 Maatschappelijk

NIJKERK Jongeren die normaal gesproken vaak in jongerencentra Blits en Chill-Out komen, gaan de wijk in om ontmoetingsplekken schoon te maken. Dit is een initiatief van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk. 

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn er meer jongeren op straat te vinden en dat betekent dat er ook meer vuil wordt achtergelaten. Om die reden hebben de jongerenwerkers Lars Oostland en Xander Ruler vanuit het jongerencentrum Chill-Out in Nijkerk aan een aantal jongeren voorgesteld om met elkaar de ontmoetingsplekken te gaan schoonmaken. 

,,Dit idee werd gelijk positief opgepakt", laten de jongerenwerkers weten. ,,De jongeren zijn blij dat ze door de versoepeling van de maatregelen van de overheid weer meer naar buiten kunnen om bijvoorbeeld met elkaar te gaan sporten. Er is via de social media wel veel contact met de jongeren, maar elkaar weer treffen en vragen hoe het gaat en elkaar weer in de ogen te kijken is toch beter dan via een telefoon." Daarom gaan de jongerenwerkers en de jongeren samen op pad om de ontmoetingsplekken een opfrisbeurt te geven. 

JONGERENCENTRA Vanaf dinsdag 2 juni zijn de jongerencentra Blits en Chill-Out ook weer beperkt open en kunnen jongeren zich weer aanmelden om deel te nemen aan verschillende activiteiten in Blits en Chill-Out. Vanwege alle coronamaatregelen is het van belang dat jongeren zich eerst aanmelden. Alle benodigde informatie over de wijze van aanmelden staat vanaf 1 juni op de website www.jongerenwerknijkerk.nl.

Opruimen
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie