Afbeelding
Arjen Gerritsma

Afronding nieuwe woningen binnenstad feestelijk gevierd

29 juni 2018 om 06:33 lokaal

NIJKERK De nieuwbouwwoningen aan de Venestraat-Callenbachstraat en aan de Koetsendijk-Torenstraat zijn klaar. Op feestelijke wijze werd donderdag de afronding gevierd. 

Aan de Venestraat-Callenbachstraat zijn elf woningen gebouwd, waarvan acht sociale huurwoningen. Op de Koetsendijk-Torenstraat staan acht nieuwe woningen, waarvan zes sociale huurwoningen. Gedeputeerde Josan Meijers, wethouder Wim Oosterwijk en Peter Toonen van de WSN gaven aan trots te zijn op het resultaat. 

SOCIALE HUUR Het feit dat 75 procent van de nieuw gebouwde woningen sociale huurwoningen zijn, past volgens de gemeente bij de ambitie om voor alle doelgroepen te bouwen en ook op zeer centrale plekken voor de sociale doelgroep te bouwen. ,,Het beleid is 35 procent sociaal, maar door de samenwerking met WSN in deze projecten is het percentage aanzienlijk hoger", zo legt de gemeente Nijkerk uit. 

BEDRIJFSLOCATIES Beide locaties zijn eerst bedrijfslocaties geweest. Locaties waarop een autogarage (Van de Kraats) en een metaalverwerkend bedrijf gevestigd waren (locatie Venestraat-Callenbachstraat) en waarop diverse bedrijven gevestigd zijn geweest (locatie Koetsendijk-Torenstraat). Enkele jaren geleden is er door de gemeenteraad besloten op deze plekken woningen te realiseren, zoals de Oosterpoort, de nieuwbouw op de locatie van de voormalige ABN AMRO en de nieuwbouw bij basisschool Het Baken.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie