Age, Ella en Herman
Age, Ella en Herman @de Noorder Smederij

Myn Skip – theatervoorstelling over de historie van het Skûtsje-silen

28 september 2021 om 10:18 Lokaal Deel je nieuws

Na een succesvolle reeks van uitverkochte openluchtvoorstellingen in september 2018 gaat singer-songwritersduo ‘Ella and her man’ nu de theaters in met het spektakel ‘Myn Skip’, over de geschiedenis van het skûtsje.
Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent: historische en humoristische verhalen over schippers en skûtsjes.
Deze voorstelling werd al bekroond met de Fryske Anjer van het Prins Bernard Cultuurfonds Fryslân.

 Ella de Jong en Herman Woltman spelen en zingen de speciaal voor deze productie geschreven liedjes. Zo is er een voorstelling over honderd jaar skûtsje-historie: van werkschip naar woonschip, van werkpaard naar renpaard.

Zang, trompet en melodica: Ella de Jong / gitaar: Herman Woltman / verteller: Age Veldboom.

De voorstelling, in het Fries, wordt georganiseerd door de Fryske Krite “Meiinoar Ien” van Harderwijk e.o. en It Frysk Boun om Utens, de landelijk overkoepelende organisatie van Fryske Kriten in Nederland.

Na 2 eerdere pogingen om dit spektakel naar Harderwijk te halen, staat het nu voor 9 oktober op de kalender. Het kerkelijk centrum ‘De Regenboog’, Biezendreef 1 in de wijk Drielanden van Harderwijk is de locatie. Vanaf 14.30 u. bent u van harte welkom!
De voorstelling begint om 15.00 u.

Entreeprijs: € 5,00 voor krite-leden / € 10,00 voor niet leden.

U wordt verzocht een geldig ID-bewijs en Corona-faccinatie of test-bewijs (niet ouder dan 24 uur) te tonen bij de ingang – kom daarom op tijd!

Informatie via: kcvanderbeek@gmail.com

advertentie
advertentie