Enkele medewerkers met hun certificaat. Op de ene foto staat ook een van de twee docenten, Marjon van Dalen, die de lessen op beide bedrijven verzorgen.
Enkele medewerkers met hun certificaat. Op de ene foto staat ook een van de twee docenten, Marjon van Dalen, die de lessen op beide bedrijven verzorgen. Bibliotheek Nijkerk

Eerste certificaten voor deelnemers Taal op werkvloer

2 maart 2018 om 17:12 lokaal

NIJKERK De eerste taalcertificaten zijn uitgereikt aan medewerkers van BFG Warehousing en EPOS in Nijkerk. Zeven medewerkers hebben taallessen gevolgd binnen het bedrijf om zo hun Nederlandse taal te verbeteren.

De deelnemers zijn enthousiast over de training hoewel het voor hen hard werken is. Twee maal per week krijgen ze les van gecertificeerde docenten. Alle deelnemers hebben vorderingen gemaakt wat ze ook meer zelfvertrouwen geeft om meer en beter in het Nederlands te communiceren.

Ditta van de Bovenkamp, HR Manager van Epos en BFG Warehousing: ,,We investeren hier flink in als bedrijf omdat het belangrijk is dat medewerkers goed Nederlands spreken, lezen en schrijven. Voor communicatie op de werkvloer is dat essentieel. We kunnen ook gebruik maken van de subsidieregeling die hiervoor bestaat en dat helpt ons hierin te blijven investeren."

De lessen krijgen voor de medewerkers een vervolg en inmiddels is er ook een nieuwe groep van medewerkers met taallessen gestart.

De taallessen worden verzorgd door Taalfit, een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Nijkerk en Bibliotheek Noord Veluwe. Stichting Taalfit is opgericht door de Bibliotheek Noord Veluwe en Bibliotheek Nijkerk om bedrijven te helpen hun medewerkers te helpen in hun taalontwikkeling. Voor meer informatie zie www.taalfit.nu.

Enkele medewerkers met hun certificaat. Op de ene foto staat ook een van de twee docenten, Marjon van Dalen, die de lessen op beide bedrijven verzorgen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie