Afbeelding
Gastvrije Randmeren

Expositie Gastvrije Randmeren in Stoomgemaal Arkemheen

27 juli 2019 om 10:00 lokaal

NIJKERK De expositie Gastvrije Randmeren in het historisch Stoomgemaal Arkemheen is geopend. De expositie is van woensdag 24 juli tot en met zaterdag 2 november en stelt het werk van gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren tentoon.

Aan de hand van de vier thema's Actie, Historie, Rust & Natuur en Genieten kunnen bezoekers kennismaken met de Randmeren en de rol die Gastvrije Randmeren speelt in het gebied. Geïnteresseerden kunnen zien hoe het maaien van waterplanten in zijn werk gaat en kunnen de polderbossen op de zeebodem bekijken. 

COÖPERATIE Gastvrije Randmeren is een gebiedscoöperatie tussen zestien gemeenten, waar aandacht voor de balans tussen natuur en recreatie centraal staat. Het gebied gaat van Almere tot Kampen. De coöperatie beheert vijftien recreatieve natuureilanden, verkoopt seizoenkaarten en zorgt voor waterplantenvrije vaar- en surfgebieden. 

Het historisch stoomgemaal Hertog Reijnout ligt aan de Randmeren aan het Nijkerkernauw. Door het jaar heen is er een vaste tentoonstelling in het bezoekerscentrum, zijn er diverse educatieprogramma's voor scholen en een gastexpositie driemaal per jaar. Bezoek de tentoonstelling aan de Zeedijk 6 in Nijkerk. Toegang is gratis, op uitzondering van maaldagen. 

Opening expositie Gastvrije Randmeren
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie