Afbeelding
Rust bewaren

Rust bewaren terwijl je in de stad woont, zo doe je dat!

15 juli 2019 om 09:26 lokaal

Midden in de stad wonen heeft voor- en nadelen. Het is heerlijk om alles op loopafstand te hebben maar de bijbehorende drukte kan soms erg vervelend zijn. In dit artikel geven we tips hoe jij rust in je woning bewaart terwijl je midden in de stad woont!

Basis moet goed zijn
Een rustgevend interieur begint bij de basis. De basis van je interieur bestaat uit de kleur op je muren, vloer en meubilair. Voor een rustgevend gevoel is het belangrijk dat je een bepaald thema in je achterhoofd houdt. Kies bijvoorbeeld voor een witte muur, houten vloer en meubilair in wit/houttinten. Houd je meer van felle kleuren aan je muur? Compenseer dit dan met rustige kleuren op je vloer en meubilair.

Goede isolatie
Nu de basiskleuren bepaald zijn is het tijd om te isoleren. Een goede isolatie zorgt niet alleen voor kostenbesparing op je energierekening, ook werkt het geluiddempend wat bijdraagt aan de rust in huis. Hieronder enkele voorbeelden hoe je je woning effectief kunt isoleren.
- Driedubbelglas plaatsen
- Spouwmuren isoleren
- Tochtstrips aanschaffen
- Kies isolerende raam decoratie (isolerende plissegordijnen / geluiddempende overgordijnen)

Minimaliseer de inkijk
Privacy is een van de belangrijkste aspecten van een woning. Je wilt niet constant gestoord worden door langslopende mensen. Zorg hierom dat je de inkijk in je woning minimaliseert. Dit kan op verschillende manieren. Beschik je over de luxe van een voortuin? Plaats dan een heg vooraan je tuin zodat pottenkijkers geen kans hebben. Houten jaloezieën zijn de perfecte keuze voor een mix tussen privacy en lichtinval. Jaloezieën hebben namelijk een privacysluiting waardoor voorbijgangers geen kans hebben om naar binnen te gluren. Woon je in het centrum en heb je behoefte aan meer rust in je woning? Volg dan de bruikbare tips in
dit artikel op!

advertentie
advertentie