Op de Nijkerkse VeluweZegel staat de 'mooiste toren' afgebeeld.
Op de Nijkerkse VeluweZegel staat de 'mooiste toren' afgebeeld. Steef van den Berg

Eigen VeluweZegel voor Nijkerk

1 mei 2019 om 14:00 lokaal

NIJKERK Inclusief Gresbo Post introduceert de VeluweZegel met daarop van ieder dorp of stad een bekende afbeelding. Van de Vischpoort in Harderwijk en Elburg, de muziektent in Ermelo, het oude gemeentehuis van Oldebroek, de kerktorens van Putten, Nunspeet, Zeewolde tot de mooiste kerktoren van Nederland, de toren van Nijkerk.

Maranke Pater

Maandenlang is onderzoek gedaan of er voldoende draagvlak zou zijn voor een eigen postzegel. Inclusief Gresbo Post verzorgt in Nijkerk al voor diverse ondernemers de post in deze regio, maar wil haar klantenkring uitbreiden om meer werk te kunnen bieden aan haar werknemers. De werknemers zijn voornamelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Steef van den Berg, interim salesmanager: ,,Door gebruik te maken van de VeluweZegel kunnen bedrijven maatschappelijk verantwoord bezig zijn”.

VERANTWOORD De VeluweZegel biedt veel voordelen voor bedrijven, aldus Steef van den Berg: ,,Onze mensen bezorgen de post lopend of met de fiets in de gemeente Nijkerk. Sommige medewerkers hebben ook een auto of scooterrijbewijs, zodat zij in de regio en het buitengebied post kunnen bezorgen. Het is voor hen heel waardevol werk.”

BOODSCHAP Voor winkeliers is de VeluweZegel ook een uitkomst, omdat Inclusief Gresbo Post diverse inleverpunten heeft bij verschillende lokale ondernemers. ,,Particulieren kunnen onze Veluwezegels kopen en gebruiken alsof het een normale postzegel is voor postbezorging in heel Nederland. We verwachten dat meer mensen naar de deelnemende winkels zullen komen om daar hun post af te leveren. Wellicht doen ze daar ook nog een extra boodschap bij. Er is tegenwoordig veel concurrentie van internetondernemingen, waardoor de winkeliers blij zijn als er voor de consument een extra reden is om een bezoek aan hun winkel te komen brengen.” Op verschillende plekken in de stad komen Inclusief Gresbo Post brievenbussen te staan, waar de post kan worden afgegeven.

EIGEN ZEGEL Vooralsnog hebben zeven gemeenten een eigen VeluweZegel. ,,We denken dat de verbondenheid met de zegel hierdoor vergroot wordt, omdat mensen het symbool van hun stad of dorp herkennen. Uit gesprekken met klanten is bijvoorbeeld gebleken dat ze ontzettend trots zijn op de toren van de Grote Kerk in Nijkerk, ook omdat deze uitgeroepen is tot de mooiste toren van Nederland. Hoe leuk is het dan om deze mooie toren als beeldmerk op de VeluweZegel te plaatsen?”

VERKOOPPUNTEN Op dit moment zijn er al diverse punten waar de Veluwezegel gekocht kan worden en waar post met deze zegel kan worden ingeleverd. Van den Berg: ,,We hopen aan het eind van dit jaar over de hele Veluwe actief te zijn”. Meer informatie over de VeluweZegel en de verkooppunten in Nijkerk en de andere gemeenten is te vinden op de website www.veluwezegel.nl.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie