De heer Molenaar.
De heer Molenaar. Aalt Guliker

Tien koninklijke onderscheidingen in Nijkerk

26 april 2019 om 13:00 lokaal

NIJKERK Burgemeester Gerard Renkema mocht tijdens de jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 26 april tien inwoners verrassen met een koninklijke onderscheiding. Adriaan Antoni (Ad) Rebel en Bertus Veldhuizen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De overige decorandi mogen voortaan de titel Lid in de Orde van Oranje Nassau dragen. 

Ad Rebel (73, Nijkerk) heeft veel betekend voor de judo en jiu-jitsu sport in Nederland. Sinds 1971 heeft hij een eigen sportschool, waar hij nu nog valbreektrainingen en gymlessen geeft aan ouderen. Van 2000 tot 2018 was hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Jiu-Jitsu en Judoleraren. Daarnaast was hij voorzitter van de Gradencommissie, initiator en jurylid van Judo Kata-wedstrijden en docent bij de lerarenopleiding voor jiu-jitsu en judo.

Bert Veldhuizen (65, Nijkerk) was melkveehouder en heeft veel betekend voor de agrarische sector. Hij was voorzitter van de Vereniging Veehouderijbelangen West-Veluwe en IJsselstreek, voorzitter van Agrarische bedrijfsverzorging Oost, voorzitter van LTO Afdeling Veluwerand en voorzitter van de Adviescommissie kavelruil Arkemheen. Daarnaast was en is hij politiek actief als raadslid voor het CDA in Putten en Nijkerk en is hij actief binnen de Gereformeerde Kerk Nijkerk als ouderling en als voorzitter van het College van Kerkrentmeesters.

Leendert de Boer (77, Nijkerk) maakt, geïnspireerd door de natuur, originele en bijzondere kunstwerken van hout en been. Zijn passie voor de natuur in en rond Nijkerk komt tot uiting in zijn twee boeken: Landschapsjuwelen en De Over-Veluwe. Sinds 1987 is hij verbonden aan IVN-Nijkerk, waar hij zowel bestuurlijk als inhoudelijk, door het verzorgen van excursies, lezingen en als docent, een belangrijke rol speelt.

Jan Hindrik van Dijk (74) en Gea van Dijk-Groot (73), beiden uit Nijkerk. Jan Hindrik Van Dijk is sinds 1995 tweede voorzitter van de EHBO-vereniging Nijkerk. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het bijhouden van het materiaal, is aanspreekpunt voor de leveranciers en representeert samen met de voorzitter de EHBO-vereniging in de Nijkerkse samenleving. Gea van Dijk-Groot was van 1992 tot 2018 secretaris van de EHBO-vereniging Nijkerk. Zij was het aanspreekpunt voor de vereniging en hield de ledenadministratie en geldigheid van de diploma's bij.

Marjan Eeltink-de Leeuw (60, Nijkerk) was van 2001 tot 2013 wekelijks op vrijwillige basis actief als begeleidster van de bewoners van Dagcentrum De Binnentuin (St. Jozef). Sinds 2010 is zij actief bij het UVV als gastvrouw. Hier regelt zij ook de schoonmaakactiviteiten en de boodschappen. Van 1988 tot 2012 was zij ook betrokken bij diverse activiteiten op Peuterspeelzaal Het Anker en Basisschool Het Baken.

Wilhelmus Lambertus Smink (72, Nijkerk) was van 1984 tot 2016 coördinator in Nijkerk van de collecte van het Diabetes Fonds Nederland. Ook was hij actief voor de Nijkerkse Tennis Club. Sinds 2013 is hij penningmeester van de Stichting Bach Consort, een stichting die tot doel heeft om twee keer per jaar een gratis concert te verzorgen in Nijkerk, waarbij de werken van Bach centraal staan. Sinds 2013 is hij voorzitter van de Nijkerkse Bridge Club en sinds 2017 penningmeester van Geloofsgemeenschap St. Catharina.

Cor Molenaar (73, Nijkerk) is als mede-oprichter sinds 1998 actief voor de Hervormde Wijkgemeente van Bijzondere Aard De Fontein. Hij heeft diverse functies vervuld, waaronder bestuurslid/penningmeester, ouderling en diaken. Daarnaast was hij van 1989 tot 2000 bestuurlijk actief bij de Hervormde Schoolvereniging Nijkerk en van 1982 tot 1992 bestuurslid van de RPF (nu ChristenUnie), afdeling Nijkerk.

Hendrik (Henk) Rakhorst (66) en Evertje Maria (Emmy) Rakhorst-Baatje (64), beiden uit Nijkerk. Henk Rakhorst was van 1990 tot 1996 als bestuurslid en lid van de MR actief binnen de HSN. Van 2005 tot 2010 was hij lid van de werkgroep fondsenwerving van De Fontein en van 2011 tot 2014 lid van de boeldagcommissie. Sinds 2006 is de heer Rakhorst als vrijwilliger actief bij Stichting Hoepel en sinds 2016 is hij verbonden aan het UVV (chauffeur en secretariaat vervoersdienst).
Emmy Rakhorst was in de periode 1988 tot 1996 lid van de ouderraad van de Maranathaschool. Van 1999 tot 2006 was zij actief als begeleider in het Tussenhuis van de Stichting Iks/De Rotonde en sinds 2015 is zij vrijwilliger bij de Stichting Hoepel. Daarnaast is zij al vele jaren actief binnen de Hervormde Wijkgemeente.

De heer De Boer.
De heer Smink.
Echtpaar Rakhorst.
De heer Rebel.
De heer Veldhuizen.
Mevrouw Eeltink-De Leeuw.
Echtpaar Van Dijk.
advertentie
advertentie