De organisatie van Samen op weg naar Pasen hoopt op veel belangstelling.
De organisatie van Samen op weg naar Pasen hoopt op veel belangstelling. Gerrit Steen

Kerken samen op weg naar Pasen

29 maart 2019 om 07:00 lokaal

HOEVELAKEN Lieske Duim van de Eshof gemeente is één van de organisatoren van 'Samen op weg naar Pasen', de gezamenlijke, oecumenische dienst van de Paulusgemeenschap en de Eshofgemeente, die op zondag 31 maart gehouden wordt.

Gerrit Steen

Het succes van vorig jaar smaakt naar meer, vertelt Duim enthousiast: ,,Toen waren er tot onze grote verrassing meer dan 150 deelnemers aan het zogeheten Laetare, Latijn voor 'verheug u'." Het is de vierde zondag in de Veertigdagentijd waarop gevierd wordt dat de vastentijd halfweg is en dat het Paasfeest in aantocht is. Vanaf de negende eeuw heeft deze zondag een feestelijk karakter.

LUNCHBUFFET ,,Het wordt in Hoevelaken zelfs een driedubbel feest", vult dominee Ellie Boot van de Eshofgemeente enthousiast aan. ,,Want naast de gezamenlijke viering in de Eshof is er na afloop van de kerkdienst niet alleen koffie, maar zullen er ook verschillende workshops in beide kerkgebouwen zijn en wordt er een lunchbuffet klaar gemaakt. Het is voor iedereen, ook mensen die niet kerks zijn worden van harte uitgenodigd om deze dag met ons mee te vieren. Dat kan via deelname aan een workshop, maar ook door een praatje te maken of een kopje koffie te drinken."

VERBINDEN Mede initiatiefneemster Diana Kneppers-Doornekamp vult aan. ,,Als we toeleven naar het kerstfeest is er vaak van alles aan de hand. Een kerstmiddag, een samenzang, allerlei kerstvieringen. En als we toeleven naar Pasen? Dan is dat alles veel kariger. De commercie speelt in op het naderende paasfeest door chocolade eieren, paasbroden en krulwilgtakken te verkopen, maar weten we nog waar het met Pasen om gaat? Pasen komt er vaak bekaaid af, terwijl het toch het hoogfeest is van de kerk."

WORKSHOPS Boot: ,,Pasen is niet alleen de opstanding van Jezus, maar ook de viering dat er nieuw leven voor jou is, dat er een nieuw begin is. Daarom gaan we op zondag 31 maart 'Samen op weg naar Pasen' met iedereen die mee wil. Mensen kunnen bijvoorbeeld een workshop 'paasstuk maken' onder leiding van Vera de Boer. Of een schoenendoos omtoveren tot een magische kijk box waar vissen in zwemmen. Kinderen gaan iconen schilderen onder leiding van kunstenaar Cees Otte. Op een andere workshop kunnen er lekkere 'Bijbelse' hapjes gemaakt worden en zo is er nog veel meer. Mensen kunnen kiezen naar welke workshop ze willen gaan en op welk moment ze aan willen haken, 's morgens om 10.00 uur of later. Voor de kinderen is er oppas.''

De eerste workshopronde start om 11.40 uur. Na een uur staat er een lunchbuffet klaar. Tegen 13.35 uur start de tweede workshopronde. Aanmelden mag maar hoeft niet. E-mailen kan naar dkneppersdoornekamp@kpnmail.nl.

Meer informatie op www.pgdeeshof.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie