Jobtoppers ook in Nijkerk

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - In Amersfoort is woensdag 5 maart de aftrap gegeven voor de campagne JobToppers. JobToppers is een nieuwe manier om werkenden en werkzoekende jongeren (tot 27 jaar) aan elkaar te koppelen.

JobToppers is onderdeel van de aanpak jeugdwerkloosheid van samenwerkende gemeenten in de regio Amersfoort, waaronder de gemeente Nijkerk. JobToppers brengt jongeren die op zoek zijn naar werk in contact met werkenden om hun netwerk te uit te breiden en de kansen op een baan te vergroten.

Jongeren breiden actief hun netwerk uit en vergroten hun kans op werk. Werkenden gaan op een andere manier naar hun werk kijken en doen nieuwe ideeën op. Via www.jobtoppers.nl kunnen mensen zich aanmelden en zo zelf een JobToppers duo vormen. Wethouder Horst: ,,Werkloosheid onder jongeren of het niet kunnen vinden van een goede stageplaats of leerwerkplek zijn serieuze problemen. Ik hoop dat heel veel Nijkerkse jongeren via zo'n werkdate goede contacten opdoen en hierdoor hun kansen op een baan verder vergroten."

Aanpak jeugdwerkloosheid

JobToppers maakt deel uit van het regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid, dat is opgesteld door Amersfoort en omliggende gemeenten zoals Nijkerk. Spil in de aanpak is het Jongerenloket in Amersfoort bij het UWV Werkplein, Stadsring 75 en de verbeterde samenwerking met bedrijfsleven en onderwijs.

Voor deze regionale aanpak van de jeugdwerkloosheid heeft de gemeente Nijkerk een bedrag van 28.000 euro uitgetrokken. Dit bedrag is aangevuld vanuit de gemeente Amersfoort en een Europese subsidie van het Europees Sociaal Fonds. De doelstellingen zijn: jongeren actief aan werk helpen, voorkomen dat jongeren vroegtijdig hun school verlaten en zorgen dat het aantal jongeren met een goede startkwalificatie toeneemt. De regionale aanpak richt zich op drie doelgroepen: jongeren met een uitkering (WWB of WW), jongeren zonder werk, uitkering of opleiding en jongeren die een stage of leerwerkplek nodig hebben.

Jongerenloket

Het jongerenloket in Amersfoort werkt voor de hele regio. De drie consulenten zijn bezig met ondersteuning van werkzoekende jongeren onder de 27 jaar in de arbeidsmarktregio Amersfoort. Op dit moment gaat het in de regio om in totaal ruim duizend werkzoekende jongeren, waarvan er 126 in de gemeente Nijkerk wonen.

advertentie
advertentie