Column Randverschijnsel

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Met de billen bloot

Vandaag over veertien dagen zijn in Niekark de gemeenteraadsverkiezingen. Woensdag 19 maart as mag iedere stemgerechtigde Niekarker gebruik maken van zijn of haar recht om de volksvertegenwoordigers te kiezen waar hij of zij vertrouwen in heeft. Men moet daarvoor wel even de moeite nemen om te gaan stemmen. Dat laatste kan ik iedere Niekarker die mag stemmen van harte aanraden. Niet gaan stemmen levert niets op. De houding van 'ze kunnen van mij allemaal de pot op' of 'het maakt niet uit of ik door de sneltrein of de stoptrein wordt overreden', ik kan het allemaal begrijpen, maar het helpt Niekark niet. Stemmen helpt. Al is het een proteststem, u hebt in ieder geval wat van u laten horen, de moeite genomen.

Voor sommigen onder ons is de keuze al lang bepaald. Er zijn Niekarkers die principieel op een bepaalde partij stemmen, er zijn ook inwoners die stemmen op een partij omdat ze dat nu eenmaal 'van huus uut' zo deden of moesten van hun ouders. Dat laatste is natuurlijk te gek voor woorden. Van iedere stemgerechtigde Niekarker mag je toch verwachten dat hij of zij zich een eigen mening kan vormen. Als je dat doet dan bepaal je zelf wel op welke partij en op welke persoon je stemt. Niets erger dan 'stemdwang'.

De gemeenteraadsverkiezingen in Niekark laten de stemmer dit keer echter zeer weinig keus. We hebben weliswaar vijf partijen maar ik kan me voorstellen dat het voor de zwevende kiezer geen makkie is. Gelukkig heeft slechts een minimaal deel van het Niekarkse electoraat het verkiezingsdebat van afgelopen woensdag in de bieb meegemaakt. Degenen die er waren komen meestal op dit soort happenings af, vers bloed was niet of nauwelijks aanwezig. Wel een presentator die te veel aan het woord was en zijn eigen optreden belangrijker vond dan dat van de lijsttrekkers en de zaal. Tenenkrommend. Niet te hopen dat die man geld heeft gekost......

Wat dat betreft heb ik goede hoop dat het debat dat vanavond in Nijkerkerveen in De Laak wordt gehouden heel wat meer mensen zal trekken en ook heel wat meer politiek vuurwerk zal opleveren. Want de Veenders zijn het behoorlijk zat, die hebben het wel zo'n beetje gehad met de politiek. De Niekarkse politici waarvan de Veenders het gevoel hebben dat hun dorp er maar zo'n beetje bijhangt. Waar beloften niet nagekomen hoeven te worden en waar zaken rustig op de lange baan geschoven kunnen worden. De Veenders komen op voor de toekomst van hun mooie dorp. En terecht! Als je een Veender bent trek je zo langzamerhand ten strijde. Ik verwacht een hoge opkomst bij de verkiezingen in Nijkerkerveen!! De Veenders weten sowieso De Laak ook wel te vinden en hebben heel wat te vragen en op te merken. Politici die vanavond op mogen treden raad ik aan om goed voorbereid te verschijnen en de Veenders geen smoesjes te verkopen. De Veenders 'bin ut beu' en niet zo'n klein beetje ook. Pas dan maar op en zorg als politicus of politicus in de dop dat er geen beloften worden gedaan die niet waargemaakt worden. Een heet avondje in De Laak. Politici met de billen bloot. Leg maar eens uit waarom Nijkerkerveen voortdurend aan de laatste tiet hangt. Pas helemaal op met betutteling, want als Veenders ergens een hekel aan hebben........!

Cactus

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie