Stemadvies voor Nijkerkse jongeren

7 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK/NIJKERKERVEEN/HOEVELAKEN - De Nijkerker ondernemers, vader en zoon, Bert en John Veer hebben een Facebook-pagina laten maken, genaamd De Jeugd Van Nijkerk, waarin zij de 18+-ers van Nijkerk oproepen op een specifieke Nijkerkse partij te stemmen.

door Maureen van Goethem

Uit een onlangs in Nijkerk gehouden representatieve steekproef van het bureau 'Just4U' is gebleken dat ruim 70% van de stemgerechtigde jeugd van Nijkerk zegt te gaan stemmen op 19 maart, meldt het Algemeen Nederlands Persbureau. Dit percentage zal naar verwachting nog gaan stijgen nu de actie van de heren Veer een groot succes lijkt te gaan worden. Bert Veer bereikt met zijn facebookpagina 'DeJeugdVanNijkerk' een groot deel van de Nijkerkse jeugd en geeft hen het stemadvies.

,,Deze actie zetten wij niet alleen op om jongeren naar de stembus te krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook om het verschil te maken en een aardverschuiving binnen de Nijkerkse politiek te bewerkstelligen,'' zegt Bert Veer. ,,Het enige wat wij vragen is te stemmen op die partijen die voor verruiming van het sluitingsuur van de horeca zijn. De actie is tot nu toe een succes en de jeugd van Nijkerk lijkt massaal op de oproep te reageren.''

Een duidelijk stemadvies aan de jeugd van Nijkerk dus. De partijen waarop de heren de jeugd van Nijkerk zouden willen laten stemmen zijn de VVD, PRO'21 of de Lokale Partij.

Bert Veer is van mening van mening dat de achterban van de politieke partijen veelal bestaat uit ouderen. ,,De CU/SGP en het CDA zien niets in een verruiming van het sluitingsuur voor de horeca, maar de andere partijen zien dit wel zitten,'' aldus Bert Veer. ,,Een motie van de VVD, tijdens een van de laatste raadsvergaderingen met hetzelfde doel werd door de zittende raad verworpen. De horeca in Nijkerk moet kunnen draaien tot 5 uur. U kunt onze gemeente Nijkerk vergelijken met Balkbrug, waar wij regelmatig feesten organiseren. En daar kan het ook zonder problemen. Want dat is waar deze partijen zich achter verschuilen, dat er problemen en overlast zouden kunnen ontstaan. Maar natuurlijk willen wij het ook veilig houden. Problemen heb je eerder wanneer je te vroeg sluit. Het uitgaansleven begint tegenwoordig pas rond 1 uur 's nachts. Dan betalen mensen niet meer voor een toegangskaartje om maar een uur te kunnen feesten. Op de feesten die wij maximaal vijf maal per jaar willen gaan organiseren staan kostbare artiesten en dat moet op de een of andere manier worden terugverdiend. En bij The CentralDome is niet echt sprake van overlast, want er zijn helemaal geen direct omwonenden.''

Met diverse ludieke acties hoopt het organiserend comité aandacht te vragen voor dit stemadvies. Om de Facebook-pagina te liken en delen zijn zelfs enkele prijzen te winnen.

'Het is nu of nooit' staat op de Facebook-pagina, maar of dit opbrengt wat Bert Veer en zijn medestanders hopen, zullen we woensdagavond 19 maart ervaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie