Grote reünie van O'Retto bezoekers

Lokaal nieuws

NIJKERK - Het moet een feest van herkenning en een weerzien met oude bekenden en misschien wel stille liefdes van weleer worden, de reünie die Jan Klaver en Jan Brons organiseren voor de stappers van vroeger die onder meer hun uitgaansavonden in disco O'Retto luister bij zetten. Jan Klaver: ,,De oudere Nijkerkers mogen dit feest absoluut niet missen, dat op 29 mei van 16.00 tot 21.00 uur in Café Centraal op de Oosterdorpstraat gehouden wordt!"

door Gerrit Steen

Initiatiefnemers van dit festijn zijn Jan Klaver, voormalig dj van O'Retto, en Jan Brons, de bekendste uitsmijter van Nijkerk en omstreken. Klaver: ,,Het is alweer negen jaar geleden dat wij het laatste feestje hadden dat toen in Het Koetshuis georganiseerd werd door Henk, Wilma, Bert, Aantje, Agnita en Gert. Gerard van den Tweel was toen deejay. Dat was toen een fantastisch succes met bijna 300 belangstellenden, het zou mooi zijn als er deze keer ook veel stappers van vroeger op afkomen."

Druk bezocht

Hij vervolgt: ,,O'Retto was een druk bezocht discotheek die van 1976 tot 1983 gevestigd was in het pand van Hengelsport Veer in de Nieuwstraat. De ruimte werd gehuurd door initiatiefnemer Piet Priem, in Nijkerk bij iedereen bekend als Piet Patat omdat hij met een patatwagen rond reed waarmee hij heel Nijkerk bediende, in die tijd voornamelijk scholen. Later heeft hij de patatzaak annex eethuis/restaurant aan de Oosterstraat overgenomen, deze bestaat nog steeds onder de naam O'Retto."

Patricia Paay

,,De discotheek O'Retto werd eerst voorin het pand van Veer gehouden, later werd ook het achterste gedeelte erbij betrokken. En dat was nodig ook want er traden niet alleen veel bekende artiesten op zoals Patricia Paay en Luv maar ook bekende deejays zoals Ad Visser van Avro's Toppop waren er kind aan huis. De deejays van het eerste uur waren Barry (Tijmen Geurts), Ruud, Rob Altena en ik (Jan Klaver). Momenteel is er in het pand een bruin café gevestigd dat gerund wordt door Geurt en Margriet, het heet ook gewoon weer Veer."

,,Soms werden er ook populaire films gedraaid, zoals Smokey and the Bandit. Piet Priem schafte vervolgens eenzelfde Chevrolet Camaro aan als die in deze film werd gebruikt en scheurde daar heel Nijkerk mee door, echt gaaf. Mensen die achter de bar stonden bij O'Retto waren Aard en Rinus Niemeyer, Adriaan Guliker en Ruud de Klerck. De uitsmijters van het oude O'Retto waren Peter Knevel en Gert van de Brink. Ook Jan Brons was een hele bekende uitsmijter in het Nijkerkse uitgaansleven, hij heeft behalve bij O'Retto ook de wacht gehouden bij discotheek Onder de Linde (bij Starlight) en de Koperen Pomp op een camping in Voorthuizen" , aldus de organisatoren.

Vinyl

Klaver kijkt met weemoed terug en enthousiast vooruit: ,,Behalve O'Retto waren er nog twee hele bekende discotheken, Plein 8 en Obbes die naast elkaar gelegen waren. Van heinde en ver kwamen de mensen naar Nijkerk om lekker te swingen. Na mijn dj-periode bij O'Retto heb ik nog 25 jaar bij Starlight gedraaid en 2 jaar bij Plein 8 (van Rob Hiensch). Op de reünie 29 mei gaan alle oude dj's los. Er wordt dan alleen met vinyl gedraaid op de draaitafels, echt authentiek. De eigenaar van Café Centraal, Wilco van Moorselaar, zorgt voor de draaitafels en een passende aankleding van de zaak, er wordt echt een ouderwets gezellige sfeer gecreëerd. Het is de bedoeling dat de voormalige discogangers elkaar weer ontmoeten en oude herinneringen ophalen."

,,We gaan natuurlijk muziek uit de jaren '70 en '80 draaien. Al die oude vinylplaten heb ik zelf nog in voorraad. Onze bezoekers kunnen in ieder geval rekenen op platen als RR-Expres van de Rolls Royce en verder veel hits van het Ramshorn Label, Tina Turner, Michael Jackson, Bony M, Bob Marley, etc. Het is de bedoeling dat er ruim 200 mensen op af komen, veel meer kunnen we niet hebben: vol is vol."

Kaarten zijn verkrijgbaar á 30 euro per persoon en te bestellen bij Jan Klaver: 06-12614001 of Jan Brons: 06-55727481. Graag bellen tussen 18.00 en 20.00 uur. Dit is een all in prijs, alle hapjes en drankjes zijn inbegrepen, ook mixdrankjes. Jan en Jan: ,,We maken er een groot feest van voor de vaste klanten van vroeger en de mensen die er toen werkten, noteer 29 mei maar vast in de agenda!"

advertentie
advertentie