Nieuwe wijkagent vraagt hondenbezitters om mee te kijken in de wijk

9 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

NIJKERK - Mirjam Lentelink is sindskort de wijkagent in Noord Nijkerk en het daaraan gelegen industrieterrein. Ze heeft de afgelopen jaren in Arnhem en bij de dierenpolitie gewerkt en nu gaat ze met veel enthousiasme de nieuwe uitdaging aan in Nijkerk, iets waar ze, naar eigen zeggen, 'erg veel zin' in heeft.

Lentelink wil graag iets doen aan de vele woninginbraken in 'haar' wijk. ,,Wat mij opviel toen ik eind januari begon was dat er veel woninginbraken waren in de Oranjebuurt in Nijkerk. Nu zijn de vele woninginbraken landelijk een hot item en willen we graag degene die hier verantwoordelijk voor zijn aanpakken. In ons werk zien we regelmatig wat voor een grote impact een woninginbraak heeft op de bewoners. Samen met mijn collega-wijkagenten zijn we in de Oranjebuurt begonnen met project WAAKS. Hierbij hebben we alle hondenbezitters in de wijk aangeschreven om alert te zijn als ze de hond uitlaten. We hebben de hondenbezitters gevraagd mee te kijken en ons te bellen bij verdachte situaties."

Lenelink doet daarom een appèl op de inwoners van Nijkerk. ,,Help ons mee de woninginbraken zo goed mogelijk aan te pakken. Door alert te zijn in uw eigen woonomgeving en te bellen bij verdachte situaties. U kunt dan bellen met 0900-8844. Verder zijn er plannen om een buurtpreventie groep op te zetten in de Oranjewijk. Mocht u als wijkbewoner hier iets in willen betekenen dan hoor ik dit graag van u."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie