Winnaars Voorleeswedstrijd

6 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Elena Blok van de Schimmelpenninck van der Oyeschool uit Hoevelaken en Lisanne Berghuis van De Open Kring uit Nijkerk hebben de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. De kwartfinales werden woensdag 5 februari in Hoevelaken en zaterdag 8 februari in Nijkerk gehouden. Elena en Lisanne zullen op 19 maart deelnemen aan de halve finale in Ede.

De in totaal 12 kandidaten lazen ieder een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Elena las een spannend stukje voor uit “De vreselijke verhuizing” van Corien Oranje. Lisanne las voor uit “Mees Kees, Bloedjelink” van Mirjam Oldenhave.

Alle deelnemers kregen een oorkonde en een boekenbon. Hun leerkrachten kregen een boek van de plaatselijke boekhandels als dank voor het stimuleren van het voorlezen. Mede dankzij hun inspanningen konden de voorleeswedstrijden worden gehouden.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen en Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De wedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De basisscholen organiseren voorleeswedstrijden voor groep 7 en 8 op hun school. De kwartfinales, halve finales en provinciale finale worden georganiseerd door medewerkers van de Openbare Bibliotheken en de Provinciale Bibliotheek Centrales.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie