Afbeelding
Eigen foto

Nijkerkse kunstenaar zet zich in voor Irma’s MisSie

29 juni 2021 om 14:30 Kunst

NIJKERK De kunstenaar Harm Visser zal een van zijn werken genaamd ‘zwart water’ in een gelimiteerde oplage gaan verkopen ten behoeve van Irma’s MisSie. Het om een afdruk (giclee) die geïnspireerd is op een van de bijzondere kreken in de Arkemheense polder. Een giclee is een hoogwaardig kunstdruk met kleurechte pigmenten afgedrukt op een papiersoort van hoge kwaliteit.

Visser werd voor deze bijzondere actie benaderd door Rob en Ria Mook, de buren van Irma. ,,Irma is al jaren onze buurvrouw en gaat in september naar Moskou voor een stamceltransplantatie in de strijd tegen Multiple Sclerose. Voor deze behandeling is veel geld nodig en als buren wil je dan graag je steentje bijdragen. Naast alle mooie acties die er al zijn is al €38.000 van de €55.000 binnengehaald. En om nog sneller dat doel te bereiken hebben wij Harm benaderd met de vraag of hij hierin iets kon betekenen. Het is een heel bijzonder werk die in een gelimiteerde oplage van maximaal 75 stuks wordt uitgegeven. Een unieke actie waarbij de opbrengst ten goede komt aan Irma’s MisSie.”

Hanita Thijsseling van lijstenmakerij Passe-partout heeft gezorgd voor een mooi passe-partout om elke giclee heen.

Het kunstwerk is te bewonderen en te bestellen op deze website. Voor bestellingen uit de gemeente Nijkerk wordt het kunstwerk gratis thuisbezorgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie