Maureen van Goethem

Na tien verliezen weer winst voor Telstar

22 mei 2023 om 12:29 Korfbal

HOEVELAKEN Op zaterdag 20 mei stond er een belangrijke wedstrijd op het programma: Telstar/Schoonderbeek 1 tegen Swift(A) 1. Als er werd gekeken naar de stand in de poule, ging het om de nummer 7 tegen de nummer 5. Dit was dus voor Telstar een serieuze wedstrijd om belangrijke punten te behalen, om zo wat plekken omhoog te gaan in het klassement.

Om 15.30 uur klonk het fluitsignaal, waarna de wedstrijd startte. De allereerste aanval werd begonnen met de openingsbal, maar na een foute passing werd de bal gelijk onderschept. Zo was het begin van Telstar niet optimaal, toch was de verdediging erg sterk waardoor er lange aanvallen gedraaid konden worden. Swift wist druk te geven, waardoor Telstar aan het begin vooral moeite had om haar draai te vinden. Na ongeveer 10 minuten kwamen de goals eindelijk op gang, waardoor er 2-0 op het scorebord stond in het voordeel van de thuisploeg.

Op een gegeven moment wist Swift ook mee te scoren, ondanks de druk die Telstar leverde. De aanvallen die Telstar draaide waren erg gevarieerd, over elke schijf werd er dan ook gescoord. Hierdoor was het niet gek dat er uitgelopen kon worden naar een stand van 8-4 in de rust. Ondanks de zon en de warmte die het gaf, zat Telstar vol goede moed de eerste helft te bespreken. Tevreden waren ze zeker en ze zagen een grote mogelijkheid om voor eigen publiek te winnen. Dat was al een tijdje niet meer gebeurd en hierdoor waren ze extra gebrand om door te zetten en deze overwinning binnen te slepen.

Vol zelfvertrouwen stapte de ploeg weer het veld op en begonnen ze aan de tweede helft. De verdediging wist het de eerste paar aanvallen van Swift weer knap lastig te maken, zodat de aanval weer op zoek kon gaan naar de goals. Toch viel de eerste goal aan de kant van de Amsterdammers, daarop volgde al snel eentje van Telstar, 9-5. Dit ging nog kort door, totdat de thuisploeg een gat kon trekken van 6 goals. Er werd veel vrijer gespeeld en iedereen kwam aan zijn kansen toe. Uiteindelijk wist Telstar zelfs uit te lopen tot 8 goals, waardoor de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was.

Swift kon helaas niet meer opbrengen waar zij zo goed in waren en lieten het de laatste paar minuten een beetje afweten. Zo eindigde de wedstrijd in een stand van 19-9, een ruime overwinning dus voor de thuisploeg. Hierdoor staat Telstar/Schoonderbeek 1 nu op een gedeelde vijfde plek in het klassement. Aankomende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma vanwege Pinksteren. Daarentegen is er wel een oefenwedstrijd tegen de selectie van Dindoa, op dinsdag 23 mei bij het Telstarcomplex. Telstar 2 zal aanvangen om 19.30 uur en de wedstrijd van het eerste zal starten om 20.45 uur.