Afbeelding
Persbureau Midden Nederland

Drie personen aangehouden vanwege auto-inbraak Nijkerkerveen

29 augustus 2021 om 16:43 Inbraak

NIJKERKERVEEN Op de Amersfoortseweg in Nijkerk zijn zaterdagavond 28 augustus drie mannen aangehouden voor betrokkenheid bij een autoinbraak op dezelfde avond op de Dokter van de Kolkstraat. 

Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie een melding om te gaan naar de straat in Nijkerkerveen. Hier zouden drie personen bezig zijn met het inbreken in een auto. Dat meldt de politie op Facebook. ,,Een melder wist te vertellen dat de drie verdachten in een grijze sedan waren gevlucht. De auto had een buitenlands kenteken. Top dat dit kenteken ook is genoteerd en aan ons is medegedeeld", schrijft de wijkagent op Instagram.

Toen de politieagenten onderweg waren naar de melding, gingen de verdachten er in een voertuig vandoor. De wijkagent zag de auto rijden over de Nieuwe Kerkstraat. ,,Ik volgde de auto en praatte andere eenheden erbij. De auto reed richting Nijkerk over de Amersfoortseweg. Een stopteken werd gegeven, maar de auto stopte niet. Ter hoogte van de Intratuin in Nijkerk konden we de auto klemrijden." 

Zonder schade te maken konden de agenten de drie inzittenden aanhouden. Het voertuig en de drie inzittenden werden uitgebreid gecontroleerd, waarna alle drie de verdachten op heterdaad werden aangehouden voor de gepleegde auto-inbraak. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze zijn direct in beslag genomen. De mannen zitten nog vast en onderzoek wordt voortgezet door de afdeling opsporing.

,,Een mooie samenwerking zo tussen de melders, collega's uit Amersfoort die mee kwamen zoeken en natuurlijk de collega's van mijn eigen team: Nijkerk/Barneveld."

Afbeelding
advertentie
advertentie