Afbeelding
Kees van den Heuvel

Harry Hamstra Cup haalt 5000 euro op voor Meander Medisch Centrum

9 augustus 2022 om 07:57 Evenementen

NIJKERK De Harry Hamstra Cup heeft zaterdag tijdens het jaarlijkse evenement 5000 euro opgehaald voor de stichting Vrienden van Meander. Voorzitter Rob Metz van Vrienden van Meander kreeg van Harry Hamstra jr. en Johan Evers de cheque overhandigd. De donatie zal worden gebruikt voor de aanschaf van een zogenaamde ‘hand-voetkoeling’.

De finaledag op De Ebbenhorst kende een overvol programma. In de ochtend verzamelden zich de oud-gedienden om hun kunsten nog eens te vertonen. Namens Sparta Nijkerk toverde het oudste spelende lid Theo Schreur nog een paar schijnbewegingen uit de hoge hoed, zoals hij dat zo ongeveer net na de Tweede Wereldoorlog ook al deed. Verder viel er met betrekking tot de derde helft geen spoor van slijtage te ontdekken. Mede door toedoen van de ingehuurde zanger bleef Perron ’31 nog lang onrustig. Voor de statistieken: VV Spakenburg won de Legends-cup.

PRACHTIGE POTTEN Intussen was de Ebbenhorst volgestroomd om de verrichtingen van de nieuwe selecties te bewonderen. Achtereenvolgens stonden DOVO- Kozakken Boys, Sparta Nijkerk – IJsselmeervogels en DVS ’33 – Spakenburg op het programma. ,,Zonder uitzondering prachtige potten voetbal, waarin naar hartenlust door de trainers werd gewisseld en terug gewisseld. Een betere gelegenheid om het nieuwe materiaal uit te proberen is er namelijk niet”, aldus het bestuur van Sparta Nijkerk. 

CHEQUE De toeschouwers die de gehele rit hadden uitgezeten waren er getuige van dat de terechte winnaar IJsselmeervogels de eeuwige roem en een mooie cheque kreeg uitgereikt. Maar misschien nog wel belangrijker: voorzitter Rob Metz van Vrienden van Meander kreeg van Harry Hamstra jr. en onze eigen praeses Johan Evers een cheque van 5.000 euro overhandigd. Een zeer welkome donatie die zal worden gebruikt voor de aanschaf van een zogenaamde ‘hand-voetkoeling’.

,,Een groot compliment aan het organisatiecomité en de vele genereuze sponsors die de HH-cup ook dit jaar weer mogelijk maakten. Een groter eerbetoon aan de naamgever van dit toernooi is niet denkbaar.” 

ONCOLOGIE De organisatie van de Harry Hamstra Cup had met de collecte en met de entreekaartjes bij aanvang van de wedstrijden veel geld opgehaald. De Harry Hamstra Cup heeft voor een periode van vijf jaar de Vrienden van Meander gekozen als goed doel van het evenement. De Stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum zet zich al tien jaar in om het verblijf van patiënten en hun naasten in Meander Medisch Centrum zo prettig én comfortabel mogelijk te maken. Op de dagbehandeling Oncologie hebben zij een Hilotherm-apparaat op proef. Dit apparaat biedt speciale hand- en voetkoeling. Zij willen heel graag zelf een apparaat aanschaffen zodat ze de patiënten blijvend deze therapie kunnen aanbieden. De opbrengst van de Cup is voor de aanschaf van het voetkoelingsapparaat.

Meneer Olijve won de hoofdprijs van de verloting: een voetbalreis naar El Classico in Barcelona.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie