Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Geen handhaving tijdens Koningsdag in Nijkerk: ‘Hopelijk volgend jaar weer normaal’

29 april 2021 om 18:54 Evenementen

NIJKERK Tijdens Koningsdag is er door de boa’s in Nijkerk niet handhavend opgetreden. Dat zegt burgemeester Gerard Renkema.

door Wijnand Kooijmans

Wel zijn meerdere locaties bezocht omdat links en rechts toch de nodige activiteiten plaats vonden. Maar nergens liep dit zodanig uit de hand dat dit handhavend optreden rechtvaardigde, zo zegt Renkema. Ook al werden niet op alle locaties de corona-maatregelen precies nageleefd. Mensen hadden zich meer vrijheden toegemeten dan op grond van deze maatregelen was toegestaan.

De oproep van burgemeester Renkema geen matjes neer te leggen werd wel massaal genegeerd. Al heeft Nijkerks eerste burger wel het idee dat het aantal mensen dat inderdaad verkoop deed vanuit de tuin minder was dan zich vooraf hadden aangemeld voor de matjesroute van de Oranjevereniging. Die route werd verboden door hem.

Optreden tegen mensen die een matje in de tuin leggen om spullen te koop aan te bieden is in de praktijk ook moeilijk. Renkema zegt geen evaluatiegesprek met de Oranjevereniging Nijkerk aan te gaan omdat vooraf met hen al een gesprek heeft plaatsgevonden. ,,Maar ik hoop wel dat dit het laatste jaar is dat we op deze wijze Koningsdag moesten vieren. Mijn hoop is dat we volgend jaar weer een normale Koningsdag kunnen vieren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie