Afbeelding
Jorrit Lousberg

Online beauty workshops voor vrouwen met kanker

15 juli 2020 om 17:00 Beauty & Lifestyle

NIJKERK Voor veel vrouwen met kanker vormt de dubbele dreiging van kanker en corona een uitzonderlijke uitdaging, zowel mentaal als fysiek. Voor deze risicogroep adviseert het RIVM om nog steeds extra voorzichtig te zijn, de maatregelen goed op te volgen en ook om 'oncontroleerbare' situaties te vermijden. 

Deze adviezen maken dat er sprake kan zijn van isolement. Stichting Look Good Feel Better heeft daarom versneld een bijzonder aanbod van online workshops ontwikkeld, gratis toegankelijk voor vrouwen die een behandeling ondergaan voor elke vorm van kanker.

Dit artikel is een samenwerking met mediapartner Beautyweb. De komende tijd zult u meer van deze artikelen lezen op deze website.

Tips van beauty professionals

Tijdens de online workshops geven getrainde beauty professionals nuttige tips en informatie over uiterlijke verzorging bij kanker. Ook is er de mogelijkheid om met andere vrouwen met kanker contact te hebben, ervaringen te delen en zo elkaar te steunen in deze uitdagende tijd. 

Veilig thuis achter de computer

Maatwerk en steun voor elkaar is het motto van de workshops, met onderwerpen als huidverzorging, make-up en haarwerken. De workshops bieden praktische support en contact met andere vrouwen in dezelfde omstandigheden. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen aan de beauty professional, maar ook aan de maximaal tien andere vrouwen met kanker die de workshop bijwonen.

Leuke en nuttige workshop

Moniek, die deelnam aan de eerste online workshop make-up, zegt: ,,Het was fijn om met vrouwen contact te hebben die in een vergelijkbare situatie zitten. Ik ben erg voorzichtig en kom op dit moment de deur nog niet veel uit. Het was een leuke maar ook heel nuttige workshop: ik heb me even niet ziek gevoeld. De workshops geven mijn zelfvertrouwen een echte boost!”

Hulp juist nu nodig

Petra Odenthal, directeur van Look Good Feel Better: ,,Deze ongekende tijden zijn uitdagend voor ons allemaal. Maar voor mensen met kanker geldt dit nog meer. Op dit moment kunnen we onze workshops niet aanbieden in de bijna 75 ziekenhuizen en inloophuizen, maar juist nu hebben mensen met kanker onze hulp meer dan ooit nodig! De online workshops blijken een erg waardevol alternatief: we kunnen niet alleen praktisch advies geven, maar mensen geruststellen dat ze zeker niet alleen zijn in deze uitdagende tijd.''

Ziekenhuizen steunen initiatief

De ziekenhuizen hebben Odenthal verzocht de hulp aan mensen met kanker op een andere manier voort te zetten. ,,Je in huis terug moeten trekken, uit het sociale verkeer, leidt bij veel mensen met kanker tot een isolement. Het contact met andere vrouwen helpt. Zonder uitzondering zeggen alle patiënten die in onze ziekenhuizen naar Look Good Feel Better workshops verwezen werden, dat het een positieve ervaring was.”

Meer informatie en aanmelden: www.lookgoodfeelbetter.nl

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie