Afbeelding
Stoomgemaal Arkemheen

Watermaaldag in de polder

14 augustus 2018 om 07:01 lokaal

NIJKERK De maaldag van stoomgemaal Arkemheen staat zaterdag 25 augustus in het teken van water. Het monumentale stoomgemaal zal water uit de polder naar het Nijkerkernauw malen en er zijn veel extra activiteiten voor jong en oud.

Bij mooi weer vaart Jans bootje de Wiel op en neer. In het kader van Nijkerk aan Zee, de dubbelexpositie ter ere van 100 jaar Zuiderzeewetten in het museum Nijkerk en op de zolder van bezoekerscentrum 'Onder Water' zijn er ook diverse andere activiteiten. Zo is er een waterzegster die de toekomst en het weer voorspelt en kunnen bezoekers tussen 13.00 en 15.00 in een waterbal over het water lopen. 

SLOOTSAFARI Ook is er een wedstrijd wie de stevigste minidijk bouwt en kunnen bezoekers meedoen aan de waterspeurtocht of op slootsafari gaan. 

STOOMGEMAAL Het stoomgemaal Arkemheen is zaterdag 25 augustus geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang voor volwassenen bedraagt 3,50 euro, kinderen tot 14 jaar betalen 1,75 euro. De activiteiten rondom het stoomgemaal zijn gratis. 

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie