Stichting Nederland-Batam maakt al 30 jaar dialysezorg mogelijk in Indonesië.

8 augustus 2018 om 09:51 lokaal Deel je nieuws

Mensen met chronisch nierfalen hebben hun hele leven lang, meerdere keren per week, dialyse nodig. Maar dialyse is voor arme mensen vaak onbetaalbaar. Daarom steunt stichting Nederland-Batam het Habibie nierziekenhuis uit Bandung, Indonesië. Vandaag, 8 augustus, viert het ziekenhuis haar 30ste verjaardag en dat willen wij niet ongemerkt voorbij laten gaan. 
Op 8 augustus 1988 opent het ziekenhuis, dan nog een kleine kliniek, haar deuren en begint, met slechts twee machines, dialysezorg voor mensen in Bandung. Op dat moment, stichting Nederland-Batam bestaat dan zelf net een jaar, begint onze samenwerking om dialysezorg beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar te maken voor arme mensen in Indonesië.
Dankzij door Nederlandse ziekenhuizen beschikbaar gestelde medische apparatuur, dialysemachines en waterzuiveringsinstallaties en met steun van vele donoren groeit die kleine kliniek uit tot het enige in nierziekten gespecialiseerde ziekenhuis van Indonesië. Tegenwoordig biedt het nierziekenhuis, met 80 dialysestations, zorg aan honderden grotendeels arme patiënten, heeft het twee grote satellietklinieken en helpt het ziekenhuizen in heel Indonesië met het opzetten van dialyseafdelingen. Daar is apparatuur voor nodig, maar ook gekwalificeerd personeel. 
Het Habibie nierziekenhuis leidt als enige dokters, verpleegkundigen én technici op voor het bieden van dialysezorg. Het opleiden van zorgpersoneel en technici wordt overigens steeds belangrijker nu dialysezorg is opgenomen in het zorgpakket. 
Wij zijn als klein Erkend Goed Doel bijzonder trots dat wij, met steun van vele donoren, vrijwilligers, zorginstellingen en ziekenhuizen al 30 jaar kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het Habibie nierziekenhuis en het beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar maken van dialysezorg voor arme mensen.
Lees alles over dit project en de andere projecten van stichting Nederland-Batam op onze website, www.NEBA.nl, of via onze sociale mediakanalen.

 

Mensen met nierfalen hebben meerdere keren per week dialyse nodig.
Stichting Nederland-Batam maakt dialysezorg mogelijk voor arme mensen in Indonesië.
advertentie
advertentie