Het Noord-Branbants museum herbergt de culturele schatten van de Zuidelijke Nederlanden.
Het Noord-Branbants museum herbergt de culturele schatten van de Zuidelijke Nederlanden. Noord-Brabants museum

Met de Kunstbus het hele land door

6 augustus 2018 om 07:08 lokaal

HOEVELAKEN Kunstbus Hoevelaken lanceerde voor de 22ste keer het culturele programma voor het komende seizoen. Bij de bibliotheek, Meerveldlaan 22, en Woonzorgcentrum De Stoutenborgh, Sportlaan, is de vernieuwde brochure te verkrijgen. De inschrijving geschiedt, op volgorde van binnenkomst, op 22 augustus tussen 9.00 en 9.30 uur bij De Stoutenborgh. Na ontvangst van de inschrijving wordt men door het bestuur van vrijwilligers bestaande uit Henk Korthorst, Klaas Fokkema en Nelleke Spoorenberg, verder op de hoogte gebracht. Na twintig jaar is Harry Luth afgetreden als penningmeester.

Anneke Martini

Kunstbus Hoevelaken is bedoeld voor 50-plussers en voorziet duidelijk in een behoefte en blijft een populaire gelegenheid om een of meerdere keren onbezorgd te genieten van een cultureel avondje uit. Het programma bevat een museumbezoek, een musical, een opera en een balletuitvoering. Nieuw is 'Kunst om de Hoek' met laagdrempelige activiteiten dichtbij huis.

Dinsdag 9 oktober Museumbezoek Noordbrabants Museum in Den Bosch. Het museum herbergt de culturele schatten van de Zuidelijke Nederlanden, onder anderen, Jheronimus Bosch, Vincent van Gogh, Pieter Bruegel en Jan Sluijters. Een rondleiding van een uur en lunch. Kosten 62 euro of met museumjaarkaart 50 euro.

Vrijdagavond 30 november: Musical Evita in Orpheus te Apeldoorn. Kosten inclusief drankjes 60 euro.

Dinsdagavond 5 maart: Opera 'De Barbier van Sevilla' in De Flint te Amersfoort. Een opera van Rossini vol liefdesperikelen. Kosten inclusief drankjes 59 euro.

Woensdagavond 10 april: Het Nationale Ballet met Giselle in Stadsschouwburg te Arnhem. De top van het klassieke ballet dat handelt in de 18e eeuw over een graaf die verliefd wordt op een boerenmeisje. Kosten, inclusief drankje 65 euro. Het vervoer is in handen van Van Vlastuin uit Woudenberg. De touringcar stopt bij vier opstapplaatsen in Hoevelaken. Het is mogelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers om deel te nemen aan het programma.

KUNST OM DE HOEK Henk Korthorst: ,,Hoevelaken en directe omgeving is een uitgebreid aanbod van culturele evenementen beschikbaar. Kunstbus Hoevelaken wil haar doelgroep daarover informeren en laten kennismaken. We noemen het 'Kunst om de Hoek'. Voor het vervoer maken we desgewenst gebruik van chauffeurs/vrijwilligers.''

Een eerste initiatief in het kader van 'Kunst om de Hoek': Woensdag 16 januari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur of woensdag 23 januari 2019 van 14.00 tot 16.00 uur een bezoek aan Eerste Nijkerkse Galerie Polhus, met een rondleiding door galeriehoudster Janny van Steeg en een lezing door beeldend kunstenaar Harm Visser op Spoorstraat 1 in Nijkerk. Kosten 5 euro p/p.

Voor meer informatie: 033-2534730 of 06-28266874.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie