Afbeelding
Koen van Weel / ANP

Subsidie voor Gluren bij de buren

1 augustus 2018 om 07:50 lokaal

NIJKERK Het festival Gluren bij de Buren mag rekenen op een subsidie van vijfduizend euro van de gemeente Nijkerk. Daarnaast staat de gemeente garant voor een eventueel tekort tot een maximum bedrag van tweeduizend euro.

Wijnand Kooijmans

Het festival wordt 10 februari van het volgend jaar gehouden. De eerste editie van het festival dit jaar trok bijna 3.000 bezoekers. Dat heeft de organisatie doen besluiten het evenement ook de komende jaren te houden. Doel is de inwoners van de gemeente op een laagdrempelige wijze in contact te brengen met elkaar en kunst en cultuur.

Volgens het college van burgemeester en wethouders sluit het festival aan bij een conclusie van Samen aan Zet dat er een sterke behoefte is aan het onder de aandacht brengen van cultuur in de breedste zin over alle lagen van de bevolking. Volgens het college heeft de eerste editie voldaan aan deze doelstelling en herhaling wenselijk.

Het subsidiebedrag is door het college afgezet tegen de bijdragen welke worden verstrekt aan de Kunstroute Hoevelaken en de Atelierroute Nijkerk. Dat rechtvaardigt de hoogte van vijfduizend euro.

advertentie
advertentie