Afbeelding
www.pixabay.com

Geen fietspad tussen nieuwbouw en bedrijven

28 juli 2018 om 08:20 lokaal

NIJKERKERVEEN Gesprekken met bewoners en ondernemers van het bedrijventerrein aan de Talmastraat en de Van Dijkhuizenstraat maken dat wordt afgezien van de aanleg van een fietspad naar de toekomstige woningbouw in een deel van Nijkerkerveen.

Wijnand Kooijmans

Met de inspraak is door het college van burgemeester en wethouders inhoud gegeven aan een motie die door de gemeenteraad al in oktober 2014 is aangenomen. Omdat het bestemmingsplan, dat voorziet in de bouw van 65 woningen, door de Raad van State was vernietigd, heeft het college echter prioriteit gegeven aan de overige woningbouwplannen in Nijkerkerveen. Omdat deze op schema liggen is nu de eerste fase van de plannen weer opgepakt.

Het toekomstige woningbouwgebied ligt aan de noordoostkant van de kern Nijkerkerveen. De Buntwal vormt de meest noordelijke grens, aan de oostzijde liggen agrarische percelen. Ten zuiden ligt het bedrijventerrein aan de Talmastraat, de wensgrens wordt gevormd door bestaande bebouw en de begraafplaats. De gemeenteraad wordt nu gevraagd de kader vast te stellen voor het verder uitwerken van de plannen.

BUNTWAL Tijdens de gesprekken is onder meer de mogelijkheid ter sprake gekomen het bedrijventerrein te ontsluiten via de Buntwal. Het college vindt dit niet wenselijk omdat er dan vrachtwagens door een nieuw aan te leggen woonwijk gaan. Bovendien trekt dit ook gemengd verkeer aan omdat dit onveilige situaties met zich meebrengt. Wel wordt de bestaande ontsluiting van het bedrijventerrein verbeterd en geoptimaliseerd.

In het oorspronkelijke plan, opgesteld in 2011, was de aanleg van een fietsverbinding opgenomen tussen het bedrijventerrein en het woongebied. Tijdens de gesprekken hebben bewoners en ondernemers aangegeven het fietspad geschrapt te willen zien. Met als argument de kwetsbaarheid van de fietser in relatie met het vrachtverkeer. Dit wordt als onveilig ervaren. Er is naar alternatieven gekeken maar deze zijn niet aanwezig. Daarom wordt de raad nu voorgesteld het fietspad te schrappen.

KRUISING De kruising van de Talmastraat en Van Dijkhuizenstraat wordt een voorrangskruising waarbij verkeer vanaf de Talmastraat voorrang moet verlenen. Dit krijgt de voorkeur boven een drempel.

advertentie
advertentie