Afbeelding
Arjen Gerritsma

Glazen Thuis komt in actie tegen energiearmoede: ingezameld geld komt lokaal terecht

6 december 2022 om 09:00 Maatschappelijk

NIJKERK De Glazen Thuis goede-doelen-actieweek start maandag 12 december. A1 Mediagroep leent de zender en de lijnen zes dagen lang uit aan Stichting Glazen Thuis. De groep Glazen Thuis vrijwilligers komt eens per jaar in actie en zorgt voor live entertainment en muziek op de lokale radio- en tv zender. Met als doel geld inzamelen voor en door elkaar. 

,,Want door zoveel mogelijk inwoners en bedrijven te inspireren groeit het bedrag”, legt de stichting uit. Een bedrag dat in de actieweek ook direct weer lokaal wordt uitgegeven aan goede doelen binnen de gemeente. ,,Dit zorgt voor mooie momenten, verbinding en een fijn saamhorigheidsgevoel.” In 2022 verwarmt het Glazen Thuis zoveel mogelijk harten van gezinnen, clubs en bedrijven die door de energiecrisis een extra boost nodig hebben. Of mensen die in een situatie zitten die positieve energie goed kunnen gebruiken.

In deze onzekere tijden kunnen we echt een verschil maken

ENERGIE Waar het ingezamelde geld naartoe gaat, bepaalt de lokale samenleving. Iedereen kan iemand, een gezin, club of organisatie tippen via de pagina ‘nomineren’ op glazenthuis.nl. Een klein team pakt de tip dan op en gaat aan de slag om wensen te realiseren. Dennis van Hoogen, voorzitter van het bestuur van Stichting Glazen Thuis: ,,In deze onzekere tijden kunnen we echt een verschil maken. We weten dat er ontzettend veel gezinnen last hebben van de energiecrisis. Die kunnen we bijvoorbeeld blij maken met de Nijkerker Kadobon. Ze kunnen daar zelf boodschappen mee gaan doen of kleding en cadeautjes shoppen. Maar iets anders dat nodig is kunnen we ook realiseren. Vorig jaar hebben we zorginstellingen geholpen aan koffiemachines en sportclubs verrast met spullen die nodig waren. Daarnaast hebben we heel veel particulieren blij gemaakt met horecawaardebonnen. Dit jaar is het thema energie en duurzaamheid. Iedereen die door de energiecrisis zorgen heeft kan goed doel van het Glazen Thuis zijn. Ook als je door iets anders naars een dosis extra energie nodig hebt kunnen we helpen. Dit mag natuurlijk anoniem. Niet alles hoeft met een camera erbij.”

Iedereen die door de energiecrisis zorgen heeft kan goed doel van het Glazen Thuis zijn

WENSEN REALISEREN Klarien van Laar is een van de presentatoren van de avonduitzendingen en helpt ook mee in het wensenteam. ,,Met een klein clubje gaan we aan de slag om de mooiste wensen te realiseren. We werken goed samen en zorgen ervoor dat we secuur en vertrouwelijk met de tips omgaan. Vorig jaar is geholpen bij een afwikkeling van begrafenis, zijn er kerstpakketten uitgedeeld aan de voedselbank en heeft een zorgboerderij een stapel gereedschap gekregen. Dat is nog maar een greep van de wensen en we kunnen ook niet alles uitzenden. Sommige mensen komen liever niet in beeld en dat respecteren we uiteraard. Ons grootste doel is het brengen van lichtpuntjes bij mensen die dat goed kunnen gebruiken.”

Ons grootste doel is het brengen van lichtpuntjes bij mensen die dat goed kunnen gebruiken

ACTIEWEEK De Glazen Thuis actieweek start aanstaande maandagmorgen. De presentatoren van het ochtendprogramma bereiden een opening voor die geheim blijft tot het laatst. Na de aftrap is het Glazen Thuis zes dagen de hele dag te horen en te zien via de radiozender en kabelkrant van A1 Mediagroep. Ook via glazenthuis.nl zijn de uitzendingen te volgen. Vanaf vrijdag 16 december gaat de groep non-stop door tot zaterdagavond 19.00 uur. Dan wordt het bedrag dat ingezameld is bekendgemaakt. Een bedrag dat dan ook al op is, want de organisatie gaat door met wensen vervullen totdat de teller weer op nul euro staat. 

Iedereen kan helpen om het bedrag te laten groeien door een plaatje aan te vragen of de groetjes te doen. Zenderinformatie en meer over doneren en nomineren is te vinden via glazenthuis.nl.

Stad Nijkerk app
Stad Nijkerk heeft nu ook een app! Al het (lokale) nieuws altijd binnen handbereik. Download hier de gratis Stad Nijkerk app.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie