Afbeelding
Petra Bovee

Ei8ht gaat sluiten: ‘Het doek valt, met pijn in het hart’

30 november 2022 om 07:00 Zakelijk Tips van de redactie

NIJKERK Ei8ht Food & Drinks gaat dicht. Dat laat eigenaresse Petra Bovee weten. ,,Toen in 2019 corona kwam en de ene lockdown de andere opvolgde, werd het steeds lastiger om nog gemotiveerd te blijven”, vertelt ze. 

Ze is geen echte Nijkerkse, maar wie de afgelopen 35 jaar wel eens in een Nijkerkse horecagelegenheid is geweest, kent haar vast. Petra Bovee werkte in de jaren ’80 in restaurant De Berenkuil en later in eetcafé Centraal aan de Oosterstraat. Na een paar jaar het horecakunstje afgekeken te hebben, besloot Petra samen met Ardy van Grootveld een eigen eetcafé te beginnen aan het Singel. ‘Bla Bla’ was de naam van haar eerste zaak, waar je overdag terecht kon voor lunch of koffie en ‘s avonds voor een warme hap. 

Henk, een kamerbewoner op het Singel, weet nog goed hoe dat ging in die tijd: ,,Was je de eerste die een dag ervoor de keuze maakte voor boerenkool, dan at iedereen die zich ervoor inschreef de volgende dag boerenkool als daghap.” Ook veel winkeliers kwamen op vrijdagavond in de pauze tussen 18.00 en 19.00 uur een hapje eten. ,,In het weekend was het een gezellige kroeg waar vele Nijkerkse 40-ers en 50-ers nog goede herinneringen aan zullen hebben”, aldus Petra. 

Het plezier is weg en dat straalt af op alles om je heen

EI8HT Na 19 jaar verkocht ze ‘Bla Bla’ en nam ze wat afstand van het horecaleven. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kon en op het Plein opende Petra in 2014 samen met Bas Koelewijn restaurant ‘Ei8ht’, met vooral de focus op eten.

‘PLEZIER IS WEG’ ,,Toen in 2019 corona kwam en de ene lockdown de andere opvolgde, werd het steeds lastiger om nog gemotiveerd te blijven”, geeft Petra toe. Wat kleine eigen ongemakken, gebrek aan personeel en de stijgende energiekosten begonnen steeds meer druk te leggen op het horecaleven van Petra. Na meer dan 35 jaar heeft ze dan ook besloten te stoppen. ,,Het plezier is weg en dat straalt af op alles om je heen.” Wat ze nu gaat doen, weet ze nog niet: ,,Eerst zullen er nog wat zakelijke afwikkelingen zijn en daarna, zonder de stress van een eigen zaak, ligt er nog een heel leven voor me.” Petra wil iedereen bedanken die al die jaren voor haar klaar hebben gestaan en alle klanten voor de leuke jaren.

advertentie
advertentie