Afbeelding
Harry Koelewijn

Petitie tegen hoogbouw (920 handtekeningen) overhandigd aan burgemeester

25 november 2022 om 08:00 Nieuwbouw

NIJKERK Namens de stichting Natuur en Milieuzorg Noord-West Veluwe en de stichting Beschermd Stadsgezicht heeft Philip Kroon donderdagavond de petitie tegen hoogbouw in Nijkerk overhandigd aan burgemeester Gerard Renkema. 

De overhandiging vond plaats vlak voor aanvang van de raadsvergadering over de omgevingsvisie. In de omgevingsvisie staan plannen voor hoogbouw van 50 meter, maar de stichtingen pleiten voor een hoogte van maximaal 35 meter. Volgens hen past hoogbouw van 50 meter niet bij de maat en schaal van Nijkerk. Het doel van de petitie was om 1000 handtekeningen te verzamelen, het werden er uiteindelijk 923. 

HOOGTE Tijdens de raadsvergadering over de omgevingsvisie werd de hoogte van 50 meter niet van tafel geveegd, maar werd benoemd dat in verdere uitwerking van de plannen pas de daadwerkelijke hoogte van te bouwen hoogbouw wordt bepaald. Nu al beperken tot bepaalde hoogtes was niet nodig, vonden alle partijen behalve De Lokale Partij, die stemde tegen de omgevingsvisie. De raad wil wel zeggenschap hebben over hoogbouw hoger dan 20 meter. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie