Afbeelding
Orange the World

Nijkerkse fontein kleurt vrijdag oranje voor Orange the World

24 november 2022 om 13:29 Maatschappelijk

NIJKERK De fontein aan de rand van het centrum van Nijkerk kleurt vrijdag 25 november oranje. Dit heeft niets te maken met het WK voetbal in Qatar maar alles met de Internationale campagne Orange the World. De gemeente Nijkerk doet mee met deze campagne en maakt zich zo hard tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

,,Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland si dat zelfs 45 procent van de vrouwen”, vertelt wethouder Rohen. ,,Dat is onacceptabel. Wij willen mensen bewust maken van de ernst van het geweld en daarom ondersteunden we Orange the World van harte.”  De wethouder zal vrijdag ook de oranje vlag hijsen bij het gemeentehuis.

VOORAL MANNEN De campagne zal duren tot 10 december en zal zich in Nederland voornamelijk richten op preventie. ,,Het is vooral belangrijk niet alleen vrouwen en meisjes te betrekken, maar natuurlijk ook mannen en jongens. Juist zij kunnen het verschil maken. Bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken op grensoverschrijdend gedrag”, aldus Rohen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie