2-3 Ilse van Walsem
2-3 Ilse van Walsem Ron Stuveling

Sparta Nijkerk VR1 knokt zich naar punt tegen ’t Gooi VR1

1 oktober 2022 om 20:35 Overig Deel je nieuws

In een intense wedstrijd hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk zich in de slotfase terug weten te vechten van een 1-3 achterstand naar een 3-3 gelijkspel.

Leeuwin van de Week Emma Gardebroek mocht de aftrap nemen en scoorde het eerste doelpunt van de middag. Dat er nog 6 zouden volgen wist ze toen nog niet. Sparta Nijkerk begon niet fel genoeg aan de wedstrijd en liet zich te vaak aftroeven in de duels. Het lijkt nog te moeten wennen aan de hogere intensiteit in de 1e klasse. Waar afgelopen seizoen nog wel eens op 80% gespeeld en gewonnen kon worden, is daar nu geen sprake meer van. Vanaf minuut 1 moet de scherpte er zijn om tot een resultaat te komen.

’t Gooi was dan wel wat feller, maar wist ook niet echt gevaarlijk te worden. Het kwam wel op een 0-1 voorsprong in de 27e minuut door slecht uitverdedigen van de Spartanen.

Sparta Nijkerk was wakker en nam steeds meer initiatief gedurende de 1e helft. Het had ook zeker op gelijke hoogte moeten komen, maar 2 enorme kansen werden om zeep geholpen.

De 2e helft was nog geen 3 minuten oud toen de 0-2 al in het doel lag. De Spartanen moesten dus in de achtervolging. In minuut 59 de aansluitingstreffer van Ilse van Walsum, op aangeven van Charlotte van Leeuwen. Er kwam wat meer energie in de ploeg en even later had Jolien van Looijengoed pech met een bal op de paal. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd gespeeld toen de spits van ’t Gooi na een knappe actie de 1-3 op het scorebord zette.

Niets was minder waar. Sparta Nijkerk gaf niet op, maar liet het publiek wel lang in spanning. Pas in de 88e minuut werd het 2-3 door opnieuw Ilse van Walsem, na een vrije trap van Afke van den Tweel. In blessuretijd wist Sparta Nijkerk de verdiende gelijkmaker nog te scoren. Keepster Heidi Beerthuijzen bediende met een verre uittrap Jolien van Looijengoed, die vervolgens de uitkomende keepster van ’t Gooi verraste met een fraaie lob. Ontlading bij de Spartanen. Uiteindelijk blij met het punt, maar net als vorige week was dit weer een les in voetbal op het hogere niveau. Als de intensiteit van het laatste deel de gehele wedstrijd op het veld gelegd kan worden, moeten de vrouwen van Sparta Nijkerk tot meer in staat zijn dan een gelijkspel.

Zaterdag 8 oktober opnieuw een thuiswedstrijd voor de Spartanen. Het Amsterdamse WV-HEDW VR1 komt dan op bezoek.