OWIOS eindstation ambities sc Hoevelaken

9 juni 2018 om 22:56 Sport/sport

HOEVELAKEN Voor Hoevelaken is de nacompetitie zaterdag geëindigd na een 4-1 nederlaag tegen OWIOS. Een matige eerste helft (3-0) kon in de tweede helft niet worden rechtgezet, dus blijft Hoevelaken in de derde klasse.

Hoevelaken startte aardig in Oldebroek, maar liep tussen de tiende en twintigste minuut tegen twee tegentreffers op. Het tegen degradatie vechtende OWIOS bleek een strijdwijze te hanteren, waar Hoevelaken moeilijk mee om kon gaan. Erik van Haagen en Cornell Balk wisten doelman Sjoerd Kloppenburg te verschalken en Hoevelaken kon hier aanvallend vrijwel niets tegenover zetten. De schade werd nog groter, omdat Balk een afgeslagen hoekschop op fraaie wijze tot doelpunt promoveerde: 3-0.

Harry Oussoren bracht halverwege Robin Elverding binnen de lijnen en mede door wat omzettingen kwam Hoevelaken terug in het duel. Toen Patrick Kloppenburg de 3-1 binnenkopte, kwam het geloof in een goed resultaat terug bij Hoevelaken. De gasten gingen goed om met de ruimte op het veld en kwamen veelvuldig gevaarlijk door tegen tweedeklasser OWIOS. Een kwartier voor tijd veerde iedereen van Hoevelaken op na een kopbal van Pascal de Jong, maar tot hun ontzetting bleek de bal op de lat uiteen te spatten.

Het echte kantelpunt bleef daarmee uit en tien minuten voor tijd was het wederom Cornell Balk, die het duel besliste. Met de 4-1 was het echt over met de ambities van Hoevelaken en resteert weer een seizoen in de derde klasse.