Afbeelding
Greetje Houwen

In Memoriam: Robert Bakker

3 januari 2022 om 14:30 Mensen

NIJKERK 27 december jl. overleed Robert Bakker op 64 jarige leeftijd. Hij was een bekende naam in de koorwereld met zijn Voice Company Koor en Kamerkoor. Ruim twintig jaar lang runde Robert zijn ‘stemmenwinkel’, zoals hij het zelf noemde. 

Iedereen was welkom, hij deed niet aan stemtesten, en door zijn enorme muzikaliteit en onderwijstalent wist hij zelfs de moeilijkste werken in maximaal tien weken in te studeren. Van Bach tot Abba, van Beethoven tot Jesus Christ Superstar. Waarop altijd een aantal goedbezochte concerten volgde, waaronder drie keer in New York.

Vele honderden mensen hebben met veel plezier aan deze projecten meegedaan, verdeeld over de afdelingen Flevoland, Haarlem, Nijkerk en sinds dit jaar ook Het Gooi.
Iets minder bekend was dat Robert naast koordirigent en pianist, ook een uitstekend fluitist was, en een zeer verdienstelijk zanger. Tevens was hij Meester in de Rechten. Hij zal herinnerd worden als een enorm muzikaal, aimabel, sociaal en lief mens. De Voice Company familie en alle vaste concertbezoekers gaan hem zeer missen.

Ingezonden door het Voice Company team

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie