De ontlading was groot bij Veensche Boys na weer een belangrijke treffer van Yannick Bouw.
De ontlading was groot bij Veensche Boys na weer een belangrijke treffer van Yannick Bouw. Kees van den Heuvel

Eerste stap naar eerste klasse

6 juni 2018 om 13:42 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys had het zaterdag lange tijd lastig tegen DOS Kampen in de eerste ronde van de nacompetitie. Toch won de ploeg vrij afgetekend met 5-2 en wordt de kans op promotie steeds groter.

Rob Schoon

,,Het was niet onze beste wedstrijd van het seizoen", kijkt Bas van de Grootevheen terug. ,,Maar we hadden de juiste instelling en geduld én natuurlijk ook kwaliteit. In het laatste deel van de wedstrijd maakte dat het verschil, want toen beslisten we het duel. De 5-2 is geflatteerd, maar het was wel een verdiende overwinning."

MOEIZAME START Het eerste half uur was duidelijk voor de gasten uit Kampen, want zij legden Veensche Boys hun wil op. DOS Kampen kreeg diverse kansen, maar het leidde maar tot één treffer, na een half uur gemaakt door Twan Knul. ,,Dat was een tegenvaller, maar toen Yannick Bouw vlak daarna de 1-1 scoorde, kantelde het duel toch. We kwamen steeds beter in de wedstrijd."

Veensche Boys ging zelfs met een 2-1 voorsprong rusten door een strafschop van Kevin Hols na een overtreding op Van de Grootevheen. ,,Een enorme opsteker, al leek het vlak na rust weer fout te gaan na een mooi afstandsschot van dezelfde speler. Maar we bleven strijden en dat gaf uiteindelijk de doorslag. Als we ons volledig geven, kunnen we nog heel ver komen."

GOUDHAANTJES Een voordeel voor Veensche Boys is dat ze beschikken over een vlijmscherpe spits in de persoon van Yannick Bouw. ,,Hij scoorde de 3-2 en dat was in feite de beslissing. Altijd handig, makkelijk scorende spitsen. Het laatste deel kwamen we niet meer in de problemen en Kevin Hols scoorde een kwartier voor tijd ook zijn tweede. Yannick maakte in de slotminuut zijn hattrick compleet met de 5-2."

De overwinning kwam voor Van de Grootevheen niet als een verrassing. ,,We hebben gewoon een sterke ploeg. Toen we, na lang bovenaan te hebben gestaan, de titel uit het oog verloren, werd het toch minder qua spel. De echte scherpte ontbrak en daardoor verloren we veel punten. Toch vertrouwde ik op onze kwaliteit voor deze nacompetitie, want ik weet wat we kunnen."

DOORPAKKEN Van de Grootevheen is één van de spelers die vrijwel het gehele seizoen goed presteerde. ,,Iedereen doet altijd zijn best en dat geldt ook voor mij. Dat het dit seizoen lekker loopt heeft te maken met het gehele team. We hebben gewoon een sterk team dat zeker niet zou misstaan in de eerste klasse. Maar daar zijn we nog niet, want één duel verzaken en het seizoen is over."

Dat besef probeert Van de Grootevheen over te brengen. ,,Iedereen wil graag promoveren en we zijn er dichtbij. Tegen Go Ahead Kampen zal het zaterdag weer lastig worden, maar ik schat onze kansen zeker op fifty-fifty. Met de gehele selectie gaan we er in ieder geval voor strijden. Ik denk niet dat ik spelers hoef te overtuigen, maar als het moet, zal ik dat zeker niet laten. "

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie