Henriëtte Hofman met haar nieuwste boek 'Weetjenog'.
Henriëtte Hofman met haar nieuwste boek 'Weetjenog'. Maranke Pater

Hofman schrijft kinderboek Weetjenog

9 juni 2018 om 08:32 lokaal

NIJKERK Henriëtte Hofman is van origine dichteres en puzzelontwerpster. Ze komt oorspronkelijk uit Haarlem, maar woont al enige tijd in Nijkerk. Schrijven doet ze al van jongs af aan. Recent kwam haar nieuwe kinderboek ‘Weetjenog’ uit.

Maranke Pater

Henriëtte begon met schrijven in samenwerking met haar vader, die leraar tekenen en kunstgeschiedenis was. ,,Ik verkocht mijn kinderverhalen, gedichten en puzzels aan verschillende kranten. Ik doe dit al sinds mijn veertiende onder een pseudoniem, zodat mensen ook niet konden achterhalen hoe oud ik was. Ik heb en had een enorm rijke fantasie die ik in woorden omzette.”

Het werk voor de persbureaus werd minder en Henriëtte besloot de sprong te wagen en eigen boekjes te gaan maken. ,,Mijn zus Martha is kunstschilder en illustrator en zij wilde de boekjes wel vormgeven. Samen hebben we bijvoorbeeld het boek ‘Beeldige Bijbelverhalen’ gemaakt over sterke vrouwen in de Bijbel.” Hofman is van Joodse afkomst. Samen met haar zus maakte ze het boekje ‘Joodse druppels’ met gedichten over feesten en hoogtijdagen in de joodse religie. ,,Ik ga regelmatig samen met mijn zus op pad om lezingen te geven. Mijn zus vertelt dan over haar kunst en de Joodse invloeden en ik lees gedichten voor.”

WOLKENFEE Haar nieuwste boek ‘Weetjenog’ gaat over een jongetje dat in een bos speelt en klein getoverd wordt door een nare en griezelige reus. Hij wordt weggeblazen naar een plek waar hij liever niet wil zijn en de reus geeft hem de naam ‘Weetjenog’, zodat hij zich altijd zal herinneren wat er is gebeurd. ,,Gelukkig is daar de Wolkenfee die belooft dat er aan de akelige tijd een eind komt en dat een goede tijd aanbreekt. Het is een spannend verhaal met een moralistisch tintje: een fantasieboek waarin het goede overwint. ”

GEDICHTJES Ieder hoofdstuk van het boek begint met een kort gedichtje waarin globaal te lezen is waar het hoofdstuk over gaat. ,,Kinderen houden van ritmes en terugkerende elementen. Als je alle gedichtjes onder elkaar zet krijg je één groot gedicht. Ik lees mijn boeken altijd voor aan onze kleinkinderen. Een kind is je beste recensent, als die je boek leuk vindt, dan klopt het verhaal ook.”

['Ver weg in Landje Drup en Nevel

[lag een heel erg hoge berg.

[Op de top Huisje Bedrog

[met Weetjenog de dwerg.'

Het boek ‘Weetjenog’ is uitgegeven bij Calbona Uitgeverij en te verkrijgen via de boekhandel en internet. Prijs: 17,95 euro.

Voor meer informatie over de schrijfster en haar werk: www.henriettehofman.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie