Afbeelding
ARJEN GERRITSMA

Glazen Thuis haalt 37.035,51 euro op

18 december 2021 om 18:20 Maatschappelijk

NIJKERK Het Glazen Thuis heeft 37.035,51 euro opgeleverd. Dat werd zaterdagavond even na 18.00 uur bekendgemaakt. ,,Wat super gaaf. Ik dacht niet dat het mogelijk was om het bedrag van vorig jaar te overtreffen, maar het is gelukt”, aldus een blije Dennis van den Hoogen.

In verband met de aangekondigde persconferentie werd de eindshow met een uur vervroegd. Daarom werd even na 18.00 uur al het eindbedrag bekendgemaakt. De Glazen Thuis uitzending duurt nog tot 19.00 uur. Er is deze editie weer wat meer geld opgehaald dan vorig jaar, toen was het Glazen Thuis goed voor 33.347,81 euro. 

GLAZEN THUIS Van 13 tot en met 18 december werd zes dagen lang radio en televisie gemaakt om geld op te halen voor lokale goede doelen. Er werd geld ingezameld door onder meer plaatjes te draaien voor een donatie, lootjes voor de dagelijkse loterij te verkopen en De Stip als podium voor lokaal talent te ‘verhuren’.

ACTIES Het ingezamelde geld werd gebruikt om wensen van genomineerde inwoners, organisaties en initiatieven uit te laten komen. In een week tijd werden er allerlei mooie acties gedaan, zo werden de buurtkastjes in de gemeente Nijkerk gevuld met boodschappen, beleefden bewoners van een woongroep een gezellige avond met een hapje, drankje en entertainment en werden vrijwilligers van de Dierenvoedselbank in het zonnetje gezet. In totaal werden meer dan zestig unieke acties uitgevoerd. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie