Afbeelding
Matthias van Bloemendaal

Nijkerkse kerken houden bidstond voor coronacrisis

16 december 2021 om 13:14 Religie

NIJKERK Op zaterdag 18 december 2021 wordt om 10:30 uur in de Grote Kerk in Nijkerk een bidstond georganiseerd door de Fontein, De Kandelaar en de Grote Kerk. Er wordt gebeden voor de coronacrisis die voortduurt en vele maatschappelijke, sociale en medische gevolgen heeft.

,,Het leven van ons als inwoners van onze stad, van ons land en van de hele wereld staat al bijna twee jaar in het teken van de coronapandemie. Journaal en kranten worden er dagelijks mee gevuld. Het is terecht het gesprek van de dag, want het raakt ons allemaal”, licht Aalt Morren toe namens de organisatie. ,,Dit heeft al veel verdriet opgeleverd, veel mensen  zijn ziek of ziek geweest, en er zijn helaas ook mensen overleden. Het kan niet anders dan dat dit ons raakt.” Ook maken de kerken zich zorgen over de tweedeling die er ontstaat en dat het respect voor elkaar soms behoorlijk onder druk staat.

De kerken zien het bidden als het belangrijkste dat christenen mogen doen. ,,We mogen in gesprek gaan met God, hem de eer brengen die Hij verdient, onze beperktheid en onze zonden belijden, bedanken voor alles wat Hij geeft en vragen om Zijn hulp. Dat is nooit tevergeefs. We geloven dat hij Degene is die alles bestuurt”, aldus de organisatie.

BIDSTOND De bidstond wordt georganiseerd in navolging van de hervormde gemeente in Barneveld. Er zal zaterdag 18 december een samenkomst zijn in de Grote Kerk. ,,We willen daar samen bidden, luisteren naar Gods Woord en samen zingen in het besef dat onze God almachtig is en we van Hem afhankelijk zijn bij alles wat we doen.”

LIVESTREAM De aanvang van de samenkomst is zaterdag 18 december om 10.30 uur. De samenkomst is ook te volgen via de livestream van de Grote Kerk op www.hervormdnijkerk.nl.

advertentie
advertentie