Schooldirecteur Dennis Peek van ’t Blokhuus in Hoevelaken.
Schooldirecteur Dennis Peek van ’t Blokhuus in Hoevelaken. Kees van den Heuvel

Renovatie van basisschool ‘t Blokhuus in de wacht

15 december 2021 om 11:00 Onderwijs

NIJKERK De renovatie van basisschool ‘t Blokhuus wordt in de plannen voor onderwijshuisvesting in 2022 in de wacht gezet. Dit in afwachting van verdere besluitvorming over mogelijke verplaatsing van de school naar Middelaar-Oost. Mocht de raad hiervan afzien, dan zal de renovatie alsnog gestalte moeten worden gegeven.  

In de plannen staan wel de renovatie van de Rehobothschool, het voorbereidingskrediet voor de renovatie van de Prins Willem Alexanderschool en de aanschaf van het onderwijsleerpakket en meubilair voor Het Baken. De raad wordt gevraagd de benodigde extra middelen beschikbaar te stellen,. Hiermee is 137.000 euro gemoeid. De totale kosten voor uitvoering van het programma bedragen ruim 2,4 miljoen euro.

HUISVESTING De Rehobothschool en de Prins Willem Alexanderschool maken tijdens de renovatie gebruik van de voormalige sportbasisschool aan de Bizetlaan. Beide scholen zijn te groot om alle groepen tegelijkertijd hier onder te brengen. Samen met de betreffende scholen wordt gezocht naar alternatieve huisvesting voor een deel van de groepen of de mogelijkheid om de renovatie in fasen uit te voeren.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie