Afbeelding
Pixabay

Plan herinrichting Nijkerkerveense Vrouwenweg valt 100.000 euro duurder uit

8 december 2021 om 18:53 Verkeer en vervoer

NIJKERKERVEEN Aanpassingen in het plan voor de herinrichting van de Vrouwenweg in Nijkerkerveen maken dat de kosten 450.000 euro gaan bedragen. Dat is 100.000 euro meer dan begroot. De raad wordt gevraagd hiermee in te stemmen.

door Wijnand Kooijmans

Het besluit tot herinrichting van de weg dateert al van juli 2020. Door vertraging als gevolg van onder meer corona konden de benodigde gronden voor de verbetering van de verkeersveiligheid op het kruispunt Vrouwenweg met de Van Dijkhuizenstraat en Buntwal pas in maart van dit jaar worden aangekocht.

VEILIGHEID Direct daarna is de inspraak met de omgeving opgestart, wat resulteerde in rond de veertig reacties. Hieruit zijn twee zaken opgehaald door de gemeente die veelvuldig als wens naar voren kwamen. Het betreft een voetpad langs de gehele Vrouwenweg in verband met de veiligheid voor voetgangers en de aanleg van fietssuggestiestroken. Dit voor de veiligheid van de fietsers.

TER INZAGE Met de aanpassingen worden de nieuwbouw en de kern Nijkerkerveen, zo zegt het college van burgemeester en wethouders, op een veilige manier ontsloten voor alle verkeersdeelnemers. Het conceptplan wordt zes weken ter inzage gelegd. In die periode kunnen zienswijzen worden ingediend. 

Indien van dat recht gebruik wordt gemaakt, worden deze behandeld en waar mogelijk in het ontwerp verwerkt. Na de formele inspraaktermijn kan een definitief besluit over de herinrichting worden genomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie