Afbeelding
Harry Koelewijn

Nijkerkse raad gevraagd om motie te steunen voor nieuwbouw voor eigen inwoners

8 december 2021 om 09:54 Nieuwbouw

NIJKERK De gemeenteraad van Nijkerk wordt donderdagavond gevraagd een motie van de VVD te ondersteunen die politiek Den Haag oproept om snel mogelijk te maken dat betaalbare nieuwwoningen worden toegewezen aan de inwoners van de gemeente Nijkerk zelf.

Een wetsvoorstel dat dit mogelijk moet maken ligt ter kennisname bij de Tweede Kamer. Opzet is dat in ieder geval dertig procent van de nieuwbouwwoningen in de prijsklasse tot 355.000 euro wordt verkocht aan de inwoners van de gemeente Nijkerk zelf. De verwachting is, indien de Kamer positief reageert, dat de wet in de loop van 2022 in werking kan treden.

Niels Staal van de VVD: ,,Het is belangrijk dat we het plan krachtig ondersteunen en een duidelijk signaal afgeven aan de Kamerleden. Als politieke partijen willen we al jaren dat de nieuwbouwwoningen meer terecht komen bij de inwoners van onze gemeente. Het lijkt er op dat we nu eindelijk betere instrumenten hiervoor krijgen.” Het college van burgemeester en wethouders heeft nog niet gereageerd op hoe zij aankijkt tegen de plannen van het kabinet.

Door Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie