De nieuwe schoolbus van De Appelgaard
De nieuwe schoolbus van De Appelgaard Korlaar

Nieuwe schoolbus voor de Appelgaard

5 juni 2018 om 13:38 lokaal Deel je nieuws

Basisschool De Appelgaard -een van de zes scholen van de Hervormde Schoolverenging te Nijkerk-  beschikt sinds kort over een eigen schoolbus. De school wil hiermee een extra dienst leveren aan ouders voor wie de afstand naar school een belemmering is.

De school in het buurtschap Driedorp-Appel timmert al enkele jaren aan de weg. Zo is er vorig jaar een heus landgoed aangelegd waar de leerlingen kunnen spelen, leren en onderzoeken. Inherent aan het landgoed is de verdere modernisering van het onderwijsconcept. Binnen dit onderwijsconcept wordt er aangesloten bij de leervragen van de kinderen. Hierbij wordt de ontwikkeling van kennis, vaardigheden en identiteit niet uit het oog verloren. ‘We zetten in op de brede ontwikkeling van ieder kind. Ieder kind mag zich op zijn of haar eigen niveau ontwikkelen. Hierbij willen we aansluiten bij de werkelijkheid om het kind heen. We willen leerlingen zoveel mogelijk voorbereiden op de maatschappij, zodat zij kritische en zelfstandige wereldburgers mogen worden,’ aldus directeur Jan-Willem Korlaar.

‘We gunnen ieder kind een plek op deze unieke school, maar we zijn ons eveneens bewust van de afstand. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om onze school te bereiken. Vandaar dat wij hebben besloten om te starten met leerlingenvervoer. We zien dit als een kans, zodat nog meer kinderen de eigenheid van onze school kunnen beleven, maar bovenal de ruimte en aandacht ervaren binnen een modern onderwijsconcept.’

Naast het vervoer voor De Appelgaard wordt de bus ook ingezet voor projecten op de andere HSN scholen waarbij vervoer nodig is.

Mocht u interesse hebben in De Appelgaard, u kunt vrijblijvend een oriënterend gesprek aanvragen via de website: appelgaard.hsn-scholen.nl of u kunt bellen naar 0342 – 46 16 32

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie