Afbeelding
ABZ Diervoeding

ABZ Diervoeding en De Samenwerking willen samen verder

20 november 2021 om 09:23 Zakelijk

NIJKERK Diervoedercoöperaties ABZ Diervoeding, waarvan het hoofdkantoor in Nijkerk staat, en De Samenwerking willen per 1 januari samen een nieuwe coöperatie oprichten: ABZ De Samenwerking. Dit maakten de directeuren van beide coöperaties vrijdag bekend.

De coöperaties werken al langer samen op het gebied van onder meer het inkopen van grondstoffen. ,,De fusie komt voort uit een sterkte en een gezamenlijke overtuiging om het beste te willen voor de leden en onderscheidend te zijn in de markt, voor nu en in de toekomst”, schrijven de partijen in een persbericht. 

UITDAGINGEN Beide coöperaties geven aan geconfronteerd te worden met de vele uitdagingen in de veehouderij en een snel veranderende omgeving. ,,De schaalvergroting bij afnemers, de consolidatie in de markt van diervoederproducenten, de recente en toekomstige veranderende wet- en regelgeving en stijgende kosten zijn van grote invloed.”

ABZ De Samenwerking zou naar eigen zeggen een gezamenlijke afzet van mengvoeders van meer dan 700.000 ton hebben. ,,Daarmee zijn wij onder meer in staat kosten te beheersen, de kwaliteit van producten en advies verder te verbeteren en uit te breiden, en de kwetsbaarheid in een veranderende markt te verlagen.”

HAASTRECHT De fabriek in Haastrecht wordt een gespecialiseerde rundveefabriek voor het westen, midden en zuiden. ,,Hiertoe wordt een omvangrijk investeringsprogramma uitgevoerd. De dienstverlening blijft door het vertrouwde team vanuit Haastrecht verleend worden.”

De medewerkers, de Ondernemingsraden en de leden van beide coöperaties zijn inmiddels geïnformeerd. De verwachting is dat de ledenraad van ABZ Diervoeding en de leden van De Samenwerking in december een fusievoorstel krijgen voorgelegd  

advertentie
advertentie