Afbeelding
Foto: Pixabay

Hoe en waar kun je een corona zelftest kopen?

19 november 2021 om 13:50 Partnercontent

Sinds maart 2020 staat onze maatschappij eigenlijk stil. In die periode werd de eerste coronabesmetting geconstateerd, waarna het hard ging. De coronabesmettingen liepen hoog op, waardoor we zelfs met een lockdown en avondklok kregen te maken. Eind 2021 zijn we nog steeds niet van alle coronamaatregelen af.

Voor een ieder is het mogelijk om iets aan corona te doen. Dit begint al bij het houden aan de basisregels. Verder is het zaak om je op de juiste momenten te laten testen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een corona zelftest. Wil je een corona zelftest kopen? Dan kan enige voorbereiding doen geen kwaad.

Verschillende prijzen

De ervaring leert dat de prijzen voor de corona zelftest uiteenlopen. Je doet er dan ook verstandig aan om hier even goed naar te kijken. Maar, als je echt een corona zelftest nodig hebt, is de prijsstelling eigenlijk van ondergeschikt belang. Het is vooral van belang dat je heel snel weet je of wel of geen corona hebt.

Op verschillende plekken verkrijgbaar

Een corona zelftest kopen kun je tegenwoordig bij tal van winkels doen. Je kunt dit bijvoorbeeld in een drogisterij doen, maar ook in een supermarkt. Tevens is het mogelijk om een zelftest online te kopen. Dit brengt zwaarwegende voordelen met zich mee:

- Je geniet van veel gemak; de zelftest wordt immers thuisbezorgd

- Je kunt het virus niet overdragen; als je naar de supermarkt gaat terwijl je klachten hebt, loop je het risico dat je het virus overdraagt. Door een zelftest online te kopen, loop je dit risico gelukkig niet

Haal een voorraadje in huis

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat we voorlopig niet van corona af zijn. Mede daarom is het advies om een voorraadje van zelftesten in huis te halen. Mocht je bijvoorbeeld komend voorjaar wederom een test moeten doen, kun je dit direct doen. Je hoeft in dat geval de corona zelftesten niet eerst te kopen.

Test op de juiste manier

Tot slot is het advies om de zelftest op de juiste manier te gebruiken. Wat de juiste manier is? Dat vind je in de handleiding van de test.

advertentie
advertentie