Edco Wallet (links) en Sjoerd Oskam (rechts).
Edco Wallet (links) en Sjoerd Oskam (rechts). Edco Wallet

Nijkerker maakt sneeuwtocht van 8500 kilometer in strijd tegen slavernij

18 november 2021 om 15:42 Maatschappelijk

NIJKERK 8500 kilometer rijden door 11 landen en in 16 dagen, zonder navigatiehulp, zonder snelwegen én met een auto van 25 jaar oud. Dat is de uitdaging die Sjoerd Oskam en Edco Wallet uit Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk aangaan. Als ‘Iceroadmen’ doen ze mee aan de ‘Baltic Sea Circle Rally Winter 2022’. Zo willen ze geld inzamelen voor de strijd tegen moderne slavernij van International Justice Mission (IJM).

Dit avontuur staat gepland van 19 februari tot 6 maart 2022. Ze rijden bij temperaturen tussen -10 en -30 en zullen onderweg heel veel sneeuw tegenkomen. De reis gaat van Hamburg via Denemarken, Zweden, Noorwegen naar de Noordkaap en via Lapland, Finland, Rusland en de Baltische staten weer terug.

MODERNE SLAVERNIJ ,,Wij willen met deze tocht aandacht vragen voor moderne slavernij,” vertellen de mannen. ,,De vrijheid die dit avontuur uitstraalt, staat in schril contract met het gebrek aan vrijheid van helaas nog miljoenen kinderen, vrouwen en mannen wereldwijd. Ruim veertig miljoen mensen zitten vandaag de dag vast in moderne slavernij en worden dagelijks uitgebuit. Wij willen met deze tocht het werk van IJM steunen, dat is een internationale organisatie die strijdt tegen slavernij.”

FOTO MET DE KERSTMAN De mannen hebben zichzelf ook zestien speciale uitdagingen opgelegd, om de tocht nóg uitdagender te maken. Zo hebben ze de opdracht om de grootste ijsbreker ter wereld te vinden, op de foto te gaan met de Kerstman en de auto op legoblokjes te plaatsen. ,,Al het geld dat donateurs en sponsors geven, gaat direct naar IJM,” zeggen ze. ,,Daarnaast kunnen donateurs en sponsors ons vanaf de bank live volgen en dus dit avontuur meebeleven.”

Meer informatie over de actie en doneren is te vinden op www.iceroadmen.nl.

Sjoerd Oskam (links) en Edco Wallet (rechts).
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie